Zalmforel uit de oven
En toen was daar de zomer editie van de Foodybox met daarin deze zalmforel van het Nederlands Visbureau. Daar was ik zeer verrast door en had dan ook gelijk zin om hem klaar te maken. Dat deed ik de volgende dag nadat ik eerst heel het internet afstruinde om uit te zoeken wat en hoe ik dat zou doen. Maar na lang zoeken besloot ik het op de meest eenvoudige manier te doen en dat werd ontzettend lekker.
Ik eet vrij weinig vis, en zeker geen hele vis zoals deze. Wat ik wel jammer vond is dat de kop er niet meer aan zat. Had ‘m graag in z’n geheel klaar gemaakt. Maar goed, hij smaakte hartstikke goed hoor en ik heb ‘m ook helemaal alleen opgegeten. Hier kan ik de Man niet blij mee maken, wat ook de voornaamste reden is dat er hier weinig vis op tafel komt.
In de oven was hij in ruim een kwartier, 18 minuten om precies te zijn, klaar. Smullen. Dit moet ik vaker doen. Zo’n vis is prima voor 1 persoon klaar te maken namelijk. Maak ik voor de Man dan wel wat anders.
Ingrediënten:
- 1 zalmforel, schoongemaakt
- 1 kleine citroen, in plakjes
- ± 3 teentjes knoflook, in plakjes
- paar takjes verse dille
- viskruiden
- olie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik, waar de vis in zijn geheel in past, lichtjes in. Zet aan de kant.
- Spoel de vis onder kraan en dep goed droog met keukenpapier.
- Bestrooi de binnenkant van de vis met vis kruiden en vul met plakjes citroen, dille en plakjes knoflook.
- Snijd met een scherp mes inkepingen in de zijkant van de vis en vul met een pakje knoflook.
- Bestrooi de vis aan alle kanten met viskruiden en leg in de ingevette schaal.
- Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot hij gaar is.