• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Mozzarella in carrozza – Mozzarella Tosti

Mozzarella in carrozza – Mozzarella Tosti

5 augustus 2018 by I am Cooking with Love

Mozzarella in carrozza - Mozzarella Tosti

Mozzarella in carrozza – Mozzarella Tosti

In het Italiaans klinkt een Mozzarella in carrozza heel wat beter dan een gewone kaastosti hè? Maar nu klinkt alles beter in het Italiaans, toch? 😉 Alleen is het in dit geval opgeleukt met heerlijke Parmaham en wat geraspte Parmezaanse kaas. Bedenk me nu dat je er eventueel ook een klein beetje pesto tussen zou kunnen doen. Wellicht de walnotenpesto van de Focaccia sandwich die ik eerder al plaatste. 

Het is in ieder geval een lekker snackje of lunch. Aangezien het een tosti recept is met heel weinig ingrediënten kan ik je zeer aanraden om goede producten te gebruiken. Dus buffelmozzarella in plaats van ‘gewone’. En een smakelijke ham. Komt alleen maar ten goede van de smaak.

Mozzarella in carrozza - Mozzarella Tosti

Ingrediënten:

  • 6 sneetjes vers witbrood
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 3 plakken Parmaham
  • basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Bak de plakken ham uit in een droge pan tot het krokant is. Voeg zo nodig een drupje olie toe.
  2. Snijd van de boterhammen de korstjes af. Snijd de mozzarella in 6 plakken.
  3. Beleg 3 boterhammen met de mozzarella. Houd de randen vrij. Daarop de ham, breek desnoods in stukken om passend te maken. Bestrooi een eetlepel Parmezaanse kaas erover en als laatste een paar blaadjes basilicum. Dek af met een sneetje brood.
  4. Klop het eitje los met een scheutje melk en peper en zout. Maak de randen van de sneetjes brood een beetje vochtig met het eimengsel en leg de andere boterham er bovenop. Druk de randen goed aan.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de tosti’s aan beiden kanten mooi goudbruin. Serveer direct.

Bron: Great British Chefs

Filed Under: Brood, Lunch, Snack Tagged With: basilicum, buffelmozzarella, italiaans, Italiaanse ham, parma ham, parmezaanse kaas, tosti

Previous Post: « Focaccia met rauwe ham en groene asperges
Next Post: Zalmforel uit de oven »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom

Gua Bao met Thaise Garnalen

Gua Bao met Thaise Garnalen

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry's Cookie Core

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

2e Blogverjaardag - I am Cooking with Love

2e Blogverjaardag

Instagram

Tessa

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025