• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Caprese Salade

Caprese Salade

16 augustus 2018 by I am Cooking with Love

Caprese Salade

Caprese Salade

Het lijkt een beetje gedaan met het mooie weer. Maar toen het nog zo bloody hot was at ik deze Caprese salade vaak. Deze hoeveelheid hieronder beschreven at ik in mijn eentje op. Maar je kan het heel makkelijk verdubbelen. Gewoon naar smaak een beetje meer van alles toevoegen. Het let niet zo nauw.

Ik gebruikte een zeer smakelijke gerijpte balsamicoazijn. Een die heerlijk stroperig en zoet is en ook goed zou gaan bij oude kaas. Maar hij is overal lekker over. Ik heb hem besteld bij Foodelicious in Rotterdam. Zij hebben een zeer groot assortiment van azijnen en olijfoliën en geven daar ook goed advies over. Toen ik deze Maturato besloot te kopen had ik eerst met hun via Twitter advies gekregen en een aantal suggesties. Het werd uiteindelijk de Maturato en ik bestel hem elke keer weer.

Ingrediënten:

  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 10 mini bolletjes mozzarella
  • 1 à 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
  • handje basilicumblaadjes gescheurd
  • Extra vergine Olijfolie
  • Balsamico Maturato
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Doe de gehalveerde tomaatjes in een schaal en bestrooi met zout.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze daarna direct uit de pan om te voorkomen dat ze te donker worden.
  3. Laat de mozzarella uitlekken en voeg toe aan de tomaatjes. Verdeel de pijnboompitjes erover.
  4. Schenk een scheutje olijfolie en balsamicoazijn erover.
  5. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi er als laatste de gescheurde basilicumblaadjes over.

Filed Under: Erbij, Groenten, Lowcarb, Salade

Previous Post: « Zalmforel uit de oven
Next Post: Chinese Lente-ui Pannenkoekjes »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Katmer - Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Katmer – Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

REVIEW: BEEBOX EN APPELTAARTBOX

Review: Beebox en Appeltaartbox

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Mini Cheesecake Hapjes met Aardbei

Instagram

Tessa

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025