Caprese Salade
Het lijkt een beetje gedaan met het mooie weer. Maar toen het nog zo bloody hot was at ik deze Caprese salade vaak. Deze hoeveelheid hieronder beschreven at ik in mijn eentje op. Maar je kan het heel makkelijk verdubbelen. Gewoon naar smaak een beetje meer van alles toevoegen. Het let niet zo nauw.
Ik gebruikte een zeer smakelijke gerijpte balsamicoazijn. Een die heerlijk stroperig en zoet is en ook goed zou gaan bij oude kaas. Maar hij is overal lekker over. Ik heb hem besteld bij Foodelicious in Rotterdam. Zij hebben een zeer groot assortiment van azijnen en olijfoliën en geven daar ook goed advies over. Toen ik deze Maturato besloot te kopen had ik eerst met hun via Twitter advies gekregen en een aantal suggesties. Het werd uiteindelijk de Maturato en ik bestel hem elke keer weer.
Ingrediënten:
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 10 mini bolletjes mozzarella
- 1 à 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
- handje basilicumblaadjes gescheurd
- Extra vergine Olijfolie
- Balsamico Maturato
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Doe de gehalveerde tomaatjes in een schaal en bestrooi met zout.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze daarna direct uit de pan om te voorkomen dat ze te donker worden.
- Laat de mozzarella uitlekken en voeg toe aan de tomaatjes. Verdeel de pijnboompitjes erover.
- Schenk een scheutje olijfolie en balsamicoazijn erover.
- Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi er als laatste de gescheurde basilicumblaadjes over.