• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

26 april 2012 by I am Cooking with Love

Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

Een pizzaatje op z’n tijd is best lekker. Nu hebben we een periode erg vaak zo’n kartonnen versie uit de supermarkt gegeten. En op een dag was ik er helemaal klaar mee!! Wat zijn die krengen eigenlijk vies. Die komen m’n vriezer niet meer in.

Dan heb ik er liever een van een Pizzameneer die ‘m à la minute maakt. Dat is nog wel te doen. Mits ze verse champignons gebruiken en niet van die gummi-achtige dingen uit een potje.

Maar nu struin ik de laatste dagen veel rond op diverse blogs en op praktisch elk blog staat wel een pizza en/of deeg voor pizza recept. Mijn nieuwsgierigheid werd weer getriggerd. Want ja ik had in een ver veleden wel eens z’n kant en klaar pakket inclusief potje saus gekocht en gebruikt. Maar het zelf maken van het deeg en saus heeft toch wel iets.

Dus gebruikte ik het deeg recept van Esmee en het recept voor de saus van Els.

Met de saus was ik begonnen en dat kon op een gegeven moment af gaan koelen.

Toen kwam het deeg. Vroeger, toen ik nog op de lagere school zat en er regelmatig aan de klas gevraagd werd wat we wilden worden als we later groot waren, wist ik het wel. Ik wilde graag bakker worden. Waarom? Ten eerste omdat het er altijd zo lekker ruikt en ten tweede leek me het kneden van dat deeg héérlijk!! Vrij snel ben ik er van terug gekomen toen ik er achter kwam hoe vroeg je daar voor op moest staan. En ’s morgens afscheid nemen van m’n bedje daar heb tot op heden nog steeds moeite mee! Dat werd ‘m dus niet!

Toch vond ik het leuk om het nu weer te doen. Lekker kneden, goed voor de spierballen enzo. Toen een uurtje laten rusten.

Na dat uurtje voorzichtig je vingers erin…en dat voelde best lekker!! 😉

Pizzaatje maken.

Toen eenderde ongeveer ervan afgehaald, uitgerold op een bakpapiertje en een beetje saus erop.

Pizzaatje maken.
Beleggen met lekkere dingetjes. Ik had wat paprika, champignons (NIET uit een potje), olijfjes, ansjovis, Danablu en mozzarella.

Es had wat tips and tricks gemeld die heel goed waren. Zoals de pizza eerst zo’n 10 minuten in de oven doen en daarna pas de kaas erover. Anders blijft er niks meer van over. En ja, de kaas was nog heerlijk zacht, draderig, lekker.

Al met al was ie na zo’n kwartiertje al klaar. In stukken snijden en smullen! Want dat deed ik!!

Filed Under: Hoofdgerecht, Pizza, Snack Tagged With: ansjovis, champignon, deeg, mozzarella, olijven, paprika, pizza

Previous Post: « Maar voor de zuurkoolschotel eerst een soepje
Next Post: Deeg over? Pizza in een potje. »

Reader Interactions

Comments

  1. Els says

    26 april 2012 at 21:25

    Ziet er goed uit Tessa, lekkerrrrr:)

  2. I am Cooking with Love says

    26 april 2012 at 21:26

    Dank je, hij was ook lekker. Dun en krokante bodem, hou ik wel van. Niet van dat dikke deeg.

  3. Els says

    26 april 2012 at 21:29

    Dat is het voordeel van zelf deeg maken, kun je het net zo dun of dik maken als je zelf wil. Ik ben ook een groot voorstander van dun en krokant. Die amerikaanse gevallen zijn echt niet aan mij besteed.

  4. I am Cooking with Love says

    26 april 2012 at 21:53

    nee joh en je zit dan gelijk opgeblazen, bomvol!

  5. 'Es' (@EsFactory) says

    28 april 2012 at 10:19

    Die ziet er heerlijk uit Tessa! En wat ben je lekker aan het bloggen! Whoohoo!

  6. iamcookingwithlove says

    28 april 2012 at 10:56

    Dank je wel, vind ik lief van je!!!

Trackbacks

  1. Knoflookbrood à la Nigella Lawson « I am Cooking with Love schreef:
    11 mei 2012 om 18:21

    […] dagelijks brood staat te bakken werd ik enthousiast om dat toch ook eens te proberen. Zie mijn “Pizza-poging” hier op het blog. En dat beviel me zo goed, want de pizza was gelukt, dat ik het aandurfde om nu […]

  2. Kaas Rode Pesto Vlinders - I am Cooking with Love schreef:
    1 maart 2013 om 22:14

    […] vijzel had had ik het nog steeds niet gemaakt. Tot voor kort. Zie hier het verslag. Of zelf deeg voor een pizza maken. Dat soort […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Pindasoep

Heerlijke Pindasoep

Mini Nutella Madeleines

Mini Nutella Madeleines

Rode Kool uit de Slowcooker recept

Rode Kool uit de Slowcooker recept

Instagram

Tessa

Harissa

Harissa

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025