En na lekker te hebben gestruind op de Streekmarkt krijg je trek…in soep. In Pindasoep.
Van de week had ik wat baby-paksoi gekocht en die moesten op. En als ik iets lekker vind is het wel paksoi in pindasoep.
Het recept heb ik van een forum en maak ‘m graag. Ook al is hij best machtig ik neem altijd een 2e kom en ja dan zit je ernstig vol…maar voldaan! 😉
Er zijn natuurlijk honderdduizend versies maar toen ik deze voor het eerst maakte vond ik ‘m erg lekker en voorlopig maak ik ‘m zo. Totdat ik een andere versie tegen kom.
Wat heb je nodig:
- 1 Ui
- 300 gram kipfilet
- 1 el boter
- 250 ml kokosmelk. (ik gebruik zo’n pakje van Conimex, is 200 ml ook prima)
- 2 blokjes kippenbouillon
- 250 gr pindakaas (met nootjes is vast lekkerder, maar had ik niet)
- 2 eetl ketjap manis (ABC is mijn favoriet. Te koop bij de Toko en Jumbo)
- 2 eetl tomatenketchup
- 1 krop paksoi
- sambal naar smaak ( ik gebruik altijd brandal)
Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd en was de paksoi grof.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui in ongeveer 3 minuten op een matig vuur goudbruin.
Voeg 750 ml heet water met de kokosmelk toe aan het uienmengsel, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng het geheel aan de kook.
Laat de kip in de soep gaar worden.
Roer in een kom de pindakaas los met een paar soeplepels hete soep. Roer dit mengsel door de soep en laat nog zo’n 5 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met de sambal, ketjap en tomatenketchup.
Voeg de paksoi toe en laat de soep nog 1 minuut zachtjes koken.
Klaar.
Wat ook lekker erbij is is citroengras. Dat had ik natuurlijk niet in huis maar wel uit een potje dus een klein lepeltje had ik er ook door gedaan.
Een beetje citroensap maakt de soep wat frisser. Kan er dus ook door als je dat wilt
Met wat gebakken uitjes en evt taugé erbij is het een overheerlijk soepje.
Paul Oosten says
Ziet er lekker uit, die pindasoep. Heb nog niet m’n ‘eigen’ recept gevonden, dus misschien dit weekend jouw versie uitvoeren.
I am Cooking with Love says
Ik vind ‘m heerlijk. In m’n kommetje zag het er net iets lekkerder uit dan op de foto!! 😉 Zal je kleine man ook vast lekker vinden. Zeg je dat er al ketchup in zit!! haha. Net het eea op je blog gelezen.
'Es' (@EsFactory) says
Dit is iets wat ik voor mezelf eens ga maken. Ik zal er wel veel sambal in doen. Of gedroogde peper. Ik kan niet zonder. Doe het zelfs door de erwtensoep…
I am Cooking with Love says
Jaa gewoon leker veel sambal in doen!! Lekker maken zoals jij het hebben wilt.
Maareh de man en puberdochter zijn niet te porren voor een kommetje?? Ook al maak je erna nog een gang…voor de man?? ;-))
Martine says
Deze versie van pindasoep lijkt me superlekker. Ik sla hem even op om later te maken. Leuke blog heb je.
I am Cooking with Love says
Hi Martine, wat leuk dat je hier bent komen kijken. Ja het is een lekker soepje…al zeg ik het zelf. Het is vooral de knapperige paksoi die ’t ‘m doet. Ben gelijk ook even bij jou wezen kijken. After Eight ijs…heerlijk!!!!
Jet says
Had je tweet via de streekbox, dit is een heel prima soepje!!!! leuke site ik kom vaker even bij je kijken.
Groetjes
I am Cooking with Love says
Hi Jet, wat leuk dat je me gevonden hebt! Ja het is echt een heerlijk soepje. En ik doe altijd een tikkeltje meer ketjap en ketchup erin. Goeie lepel sambal…smullen! 🙂
Mireille says
Hmmmm ja.. Jouw versie is ook zeker een keer het proberen waard!