• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Heerlijke Pindasoep

Heerlijke Pindasoep

7 mei 2012 by I am Cooking with Love

Pindasoep

En na lekker te hebben gestruind op de Streekmarkt krijg je trek…in soep. In Pindasoep.

Van de week had ik wat baby-paksoi gekocht en die moesten op. En als ik iets lekker vind is het wel paksoi in pindasoep.

Het recept heb ik van een forum en maak ‘m graag. Ook al is hij best machtig ik neem altijd een 2e kom en ja dan zit je ernstig vol…maar voldaan! 😉

Er zijn natuurlijk honderdduizend versies maar toen ik deze voor het eerst maakte vond ik ‘m erg lekker en voorlopig maak ik ‘m zo. Totdat ik een andere versie tegen kom.

Wat heb je nodig:

  • 1 Ui
  • 300 gram kipfilet
  • 1 el boter
  • 250 ml kokosmelk. (ik gebruik zo’n pakje van Conimex, is 200 ml ook prima)
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250 gr pindakaas (met nootjes is vast lekkerder, maar had ik niet)
  • 2 eetl ketjap manis (ABC is mijn favoriet. Te koop bij de Toko en Jumbo)
  • 2 eetl tomatenketchup
  • 1 krop paksoi
  • sambal naar smaak ( ik gebruik altijd brandal)

Pel en snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd en was de paksoi grof.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui in ongeveer 3 minuten op een matig vuur goudbruin.

Voeg 750 ml heet water met de kokosmelk toe aan het uienmengsel, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng het geheel aan de kook.

Laat de kip in de soep gaar worden.

Roer in een kom de pindakaas los met een paar soeplepels hete soep. Roer dit mengsel door de soep en laat nog zo’n 5 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met de sambal, ketjap en tomatenketchup.

Voeg de paksoi toe en laat de soep nog 1 minuut zachtjes koken.

Klaar.

Wat ook lekker erbij is is citroengras. Dat had ik natuurlijk niet in huis maar wel uit een potje dus een klein lepeltje had ik er ook door gedaan.

Een beetje citroensap maakt de soep wat frisser. Kan er dus ook door als je dat wilt

Met wat gebakken uitjes en evt taugé erbij is het een overheerlijk soepje.

Filed Under: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht Tagged With: ketchup, ketjap, kipfilet, paksoi, pindakaas

Previous Post: « Bezoekje aan De Streekmarkt
Next Post: Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent »

Reader Interactions

Comments

  1. Paul Oosten says

    8 mei 2012 at 15:34

    Ziet er lekker uit, die pindasoep. Heb nog niet m’n ‘eigen’ recept gevonden, dus misschien dit weekend jouw versie uitvoeren.

  2. I am Cooking with Love says

    8 mei 2012 at 15:45

    Ik vind ‘m heerlijk. In m’n kommetje zag het er net iets lekkerder uit dan op de foto!! 😉 Zal je kleine man ook vast lekker vinden. Zeg je dat er al ketchup in zit!! haha. Net het eea op je blog gelezen.

  3. 'Es' (@EsFactory) says

    9 mei 2012 at 14:58

    Dit is iets wat ik voor mezelf eens ga maken. Ik zal er wel veel sambal in doen. Of gedroogde peper. Ik kan niet zonder. Doe het zelfs door de erwtensoep…

  4. I am Cooking with Love says

    9 mei 2012 at 17:22

    Jaa gewoon leker veel sambal in doen!! Lekker maken zoals jij het hebben wilt.
    Maareh de man en puberdochter zijn niet te porren voor een kommetje?? Ook al maak je erna nog een gang…voor de man?? ;-))

  5. Martine says

    12 mei 2012 at 11:25

    Deze versie van pindasoep lijkt me superlekker. Ik sla hem even op om later te maken. Leuke blog heb je.

  6. I am Cooking with Love says

    12 mei 2012 at 11:45

    Hi Martine, wat leuk dat je hier bent komen kijken. Ja het is een lekker soepje…al zeg ik het zelf. Het is vooral de knapperige paksoi die ’t ‘m doet. Ben gelijk ook even bij jou wezen kijken. After Eight ijs…heerlijk!!!!

  7. Jet says

    19 januari 2013 at 15:39

    Had je tweet via de streekbox, dit is een heel prima soepje!!!! leuke site ik kom vaker even bij je kijken.

    Groetjes

  8. I am Cooking with Love says

    19 januari 2013 at 17:02

    Hi Jet, wat leuk dat je me gevonden hebt! Ja het is echt een heerlijk soepje. En ik doe altijd een tikkeltje meer ketjap en ketchup erin. Goeie lepel sambal…smullen! 🙂

  9. Mireille says

    11 mei 2013 at 00:57

    Hmmmm ja.. Jouw versie is ook zeker een keer het proberen waard!

Trackbacks

  1. Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd - I am Cooking with Love schreef:
    23 januari 2013 om 10:37

    […] gebruik het ook voor in de Pindasoep. Maar verder roerbak ik het en maak ik het af met ketjap manis of sojasaus, of oestersaus. Allemaal […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Opal Pruimentaart

Opal Pruimentaart

Instagram

Tessa

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025