Pizzaatje maken.
Een pizzaatje op z’n tijd is best lekker. Nu hebben we een periode erg vaak zo’n kartonnen versie uit de supermarkt gegeten. En op een dag was ik er helemaal klaar mee!! Wat zijn die krengen eigenlijk vies. Die komen m’n vriezer niet meer in.
Dan heb ik er liever een van een Pizzameneer die ‘m à la minute maakt. Dat is nog wel te doen. Mits ze verse champignons gebruiken en niet van die gummi-achtige dingen uit een potje.
Maar nu struin ik de laatste dagen veel rond op diverse blogs en op praktisch elk blog staat wel een pizza en/of deeg voor pizza recept. Mijn nieuwsgierigheid werd weer getriggerd. Want ja ik had in een ver veleden wel eens z’n kant en klaar pakket inclusief potje saus gekocht en gebruikt. Maar het zelf maken van het deeg en saus heeft toch wel iets.
Dus gebruikte ik het deeg recept van Esmee en het recept voor de saus van Els.
Met de saus was ik begonnen en dat kon op een gegeven moment af gaan koelen.
Toen kwam het deeg. Vroeger, toen ik nog op de lagere school zat en er regelmatig aan de klas gevraagd werd wat we wilden worden als we later groot waren, wist ik het wel. Ik wilde graag bakker worden. Waarom? Ten eerste omdat het er altijd zo lekker ruikt en ten tweede leek me het kneden van dat deeg héérlijk!! Vrij snel ben ik er van terug gekomen toen ik er achter kwam hoe vroeg je daar voor op moest staan. En ’s morgens afscheid nemen van m’n bedje daar heb tot op heden nog steeds moeite mee! Dat werd ‘m dus niet!
Toch vond ik het leuk om het nu weer te doen. Lekker kneden, goed voor de spierballen enzo. Toen een uurtje laten rusten.
Na dat uurtje voorzichtig je vingers erin…en dat voelde best lekker!! 😉
Toen eenderde ongeveer ervan afgehaald, uitgerold op een bakpapiertje en een beetje saus erop.
Es had wat tips and tricks gemeld die heel goed waren. Zoals de pizza eerst zo’n 10 minuten in de oven doen en daarna pas de kaas erover. Anders blijft er niks meer van over. En ja, de kaas was nog heerlijk zacht, draderig, lekker.
Al met al was ie na zo’n kwartiertje al klaar. In stukken snijden en smullen! Want dat deed ik!!
Els says
Ziet er goed uit Tessa, lekkerrrrr:)
I am Cooking with Love says
Dank je, hij was ook lekker. Dun en krokante bodem, hou ik wel van. Niet van dat dikke deeg.
Els says
Dat is het voordeel van zelf deeg maken, kun je het net zo dun of dik maken als je zelf wil. Ik ben ook een groot voorstander van dun en krokant. Die amerikaanse gevallen zijn echt niet aan mij besteed.
I am Cooking with Love says
nee joh en je zit dan gelijk opgeblazen, bomvol!
'Es' (@EsFactory) says
Die ziet er heerlijk uit Tessa! En wat ben je lekker aan het bloggen! Whoohoo!
iamcookingwithlove says
Dank je wel, vind ik lief van je!!!