Mini Nutella Madeleines
Lang geleden heb ik eens Crèpes met Nutella gegeten. In Florence, daardoor smaakten ze nog lekkerder natuurlijk. Het heeft indruk gemaakt want ik zie het nog voor me. Nu weet ik niet meer of ik daarvoor ook al Nutella at maar sindsdien heb ik in ieder geval altijd wel een pot in huis. En zo af en toe kan ik het niet laten om er een theelepeltje uit te snoepen. Dus toen ik op Facebook een foto van Nutella Madeleines voorbij zag komen moesten die gemaakt worden. Ik maakte er weer een mini versie van want ik heb nou eenmaal alleen mini vormen. Straks als mijn nieuwe, grote, oven er is kan ik normaal formaat vormen gaan kopen. Maar goed de Madeleines op de foto zagen er zo mooi en lekker uit, Nutella-bruin. Ik volgde hun recept maar zo mooi bruin werden ze bij mij niet. Volgens mij hadden ze meer Nutella in het beslag gedaan dan vermeld was. Ze smaakten er niet minder om. Hou wel rekening met extra wachttijd aangezien het beslag een uur in koelkast moet staan. Dit om een mooier en boller buikje te krijgen. Op de Madeleines dan hè, die van ons komt van zelf wel. 😉Ingrediënten:
- 15 gram Nutella plus extra voor in de vormpjes
- 2 grote eieren
- 125 gram zachte boter plus extra om in te vetten
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 eetlepels melk
- 1 koffielepel bakpoeder
Zo maakte ik het:
- Mix de eieren en de boter tot het een witte massa is.
- Voeg geleidelijk de bloem, suiker, melk, bakpoeder en 15 gram (1 eetlepel) Nutella toe.
- Leg een stuk plasticfolie op het beslag en zet de kom minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de bakvormpjes in en schep een klein beetje Nutella in de holte. Schep daar bovenop beslag. Ongeveer een eetlepel.
- Bak ze in 11-13 minuten af.
- Haal ze direct uit de vorm en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Randa says
Oehh nom nom nom, ziet er zeker lekker uit!
I am Cooking with Love says
🙂 Dank je wel.