• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

1 augustus 2015 by I am Cooking with Love

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

In de winkel met zorg uitgezocht, gevoeld, en geroken. Dit moesten ze worden. Voor de zekerheid liet ik ze nog een dag of 2 op het aanrecht verder rijpen want ik wilde veel smaak. Ik zou ijs maken. Dus begon ik de perziken in stukken te snijden. Hmm, de eerste kon wel wat rijper. Hij was ook niet zo mooi oranje van binnen. Toen de 2e, die was perfect rijp. Ik moest me inhouden niet alvast een stukje op te eten. En toen de rest…allemaal waren ze niet rijp!! Oh wat baalde ik. Ik had zo’n zin in perzikenijs.

Die ene rijpe viste ik uit de kom want ja die kon ik nu net zo goed wel op eten. Wat moest ik met de rest? Weggooien is natuurlijk geen optie maar om zo op te eten was ook niet echt lekker.

Ik besloot ze op te bakken in roomboter met wat suiker. Een flinke eetlepel Griekse yoghurt erbij en je bent klaar. En het was heerlijk.

Dus mocht je nou ook onverwachts onrijpe perziken in huis hebben, gooi ze in de pan met flink wat boter.

Ingrediënten:

  • onrijpe perziken in stukken
  • flinke klont boter
  • donkerbruine basterdsuiker
  • Griekse yoghurt of een bolletje ijs

Zo maak je het:

  1. Smelt een flinke klont boter in een pan. Mag best royaal.
  2. Doe de stukken perziken erbij en laat zachtjes bakken. Schep regelmatig om.
  3. Als ze zo zacht zijn als jij lekker vindt strooi je er een paar eetlepels bruine suiker over.
  4. Laat het een paar minuten lekker pruttelen. Schep af en toe even om en schenk met een lepel de boter/suiker over de perziken.
  5. Eenmaal klaar, verdeel over kommetjes met Griekse yoghurt of een bolletje ijs.

 

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: basterdsuiker, Griekse Yoghurt, ijs, onrijp, perziken, roomboter

Previous Post: « Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken
Next Post: Gestoofde jonge prei met miso »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Chorizo Mozzarella Sandwich

Instagram

Tessa

Harissa

Harissa

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025