Mango Yoghurt Panna Cotta
Het is alweer even geleden maar ik kreeg weer een heerlijk gevulde Foodybox thuis gestuurd. Ik ben altijd weer benieuwd wat er nu weer in zit. Graag laat ik me verrassen en daarom kijk ik nooit naar de ‘inboxing-video’ waarin je te zien krijgt wat er allemaal in zit. Dat ontdek ik graag zelf! 😉
Deze keer zat er onder andere een grote bak Boer’n yoghurt naturel van Zuivelhoeve in. Een zeer zachte yoghurt. Niet zo zuur wat je vaak bij yoghurt hebt. Heerlijk vond ik ‘m. Ik was op een gegeven moment aan mijn 3e bak toe. Nu moet ik zeggen dat onder andere kwam door de vele pogingen om panna cotta te maken. En dat was los van de ontbijtjes die ik er mee at.
De eerste keer dat ik een panna cotta met deze yoghurt wilde maken was hij niet helemaal naar mijn zin. Ik had een honing-yoghurt panna cotta gemaakt en die was echt niet lekker. Veel te zoet. Dus nog een keer. En eerlijk gezegd vond ik de 2e poging ook niet lekker. Dat lag aan de honing. Je hebt zoveel soorten honing en degene die ik gebruikt had werd uiteindelijk niet zo lekker.
Nou, toen nog één keer een poging wagen. Ik hield mijn aardbeien-wodka panna cotta aan als basis. Maar deze keer zonder de wodka en met mango. Heel eerlijk gezegd vond ik de panna cotta een tikkeltje te stevig. Dus een volgende keer doe ik voor beide lagen 1 velletje gelatine minder. Maar hij smaakte verrukkelijk! De mango proefde je heel goed en hij was licht. Niet zo’n zwaar, vullend toetje. Een perfecte zomerse afsluiter van een diner!
Ingrediënten:
Voor de mango-laag:
- 4 blaadjes gelatine
- 350 gram verse mango (dat is iets meer dan 2 mango’s. Serveer evt. de rest in blokjes gesneden bij de panna cotta)
- 25 gram witte basterdsuiker
Voor de panna cotta:
- 3 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 200 gram Boer’n yoghurt van Zuivelhoeve
- 75 gram suiker
- 1 vanillepeul, of 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het:
- Begin met de mango-laag.
- Vul een schaaltje met koud water en leg de 4 blaadjes gelatine erin om te weken.
- Schil en pureer de mango. Dit kan met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Verwarm in een klein pannetje ongeveer de helft van de mangopuree samen met de suiker.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan de warme puree. Haal de pan van het vuur en meng goed tot de gelatine is opgelost.
- Schenk de mangopuree in een puddingvorm. Of eventueel individuele schaaltjes.
- Zet in de koelkast en laat ongeveer 2 uur opstijven.
- Week de 3 gelatine blaadjes voor de panna cotta in een schaaltje met koud water.
- Doe de slagroom en suiker in een steelpannetje. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap het merg eruit. Doe de merg en de peul bij de slagroom en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe om de suiker op te lossen.
- Draai het vuur uit en laat het slagroommengsel een kwartier tot een half uur trekken.
- Verwijder de vanillepeul. Doe de yoghurt in een ruime schaal en schenk de slagroom erbij. Meng goed en giet voorzichtig over de mango-laag.
- Zet de vorm weer terug in de koelkast en laat wederom in ongeveer 2 uur opstijven.
- Doop de vorm heel kort in heet water om het lossen zo te vergemakkelijken.