kaas rode pesto vlinders
Er zijn van die recepten die je nog nooit gemaakt hebt, die je ooit een keer zou willen maken en die in jou ogen iedereen al eens gemaakt heeft behalve jij. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit zelf Pesto gemaakt. Zelfs toen ik al een tijdje een hele mooie witte marmeren vijzel had had ik het nog steeds niet gemaakt. Tot voor kort. Zie hier het verslag. Of zelf deeg voor een pizza maken. Dat soort dingen.
Daar hoorde bij mij dus ook Kaas Vlinders bij. Die zoutjes die je vaak bij een borrel ziet. Ik ben er dol op en moet me altijd beheersen om ze niet allemaal achter elkaar op te eten. Zeker als je bij iemand op bezoek bent.
En het is zo simpel om te maken. Ik besloot er nu een rode pesto versie van te maken. Je kan natuurlijk eindeloos variĂ«ren maar nu voor zo’n eerste keer werd het dus rode pesto, zelf gemaakt. Ik had een kant en klaar potje staan maar op de site van Kayotic Kitchen zag ik een receptje van rode pesto dat me heerlijk leek. Die heb ik dan ook eerst gemaakt. Met wat extra peper en zout werd me dat toch een lekkere pesto. Zeer aan te raden.
Wat heb je nodig:
- Rode pesto uit potje of zelfgemaakt
- Rol bladerdeeg (verkrijgbaar bij oa AH)
- Geraspte kaas
Verwam je oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het met de pesto. Strooi royaal de geraspte kaas erover. Rol nu het bladerdeeg aan een kant, de korte kant, op naar het midden toe. Rol zo ook de ander kant van het deeg naar het midden toe.
Verpak de rol in folie en laat het ongeveer een half uurtje in de koelkast opstijven. Snij vervolgens plakjes van ongeveer een centimeter dikte en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak ze in 10 – 15 minuten goudbruin.
Anne says
Toevallig heb ik dit heerlijke hapje deze week ook gemaakt. Ik heb er toen nog een lepeltje sambal door gedaan.
groetjes
Anne
I am Cooking with Love says
Ja dat is leuk hier aan. Je kan er op smeren wat je wilt. 🙂