• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lunch / Tonnato met avocado op toast.

Tonnato met avocado op toast.

3 december 2015 by I am Cooking with Love

Tonnato met avocado op toast.

Tonnato met avocado op toast.

Op Facebook las ik net over het boek Borst Vooruit. Een boek over en door vrouwen met borstkanker. Ze willen op hun site wekelijks een lekker recept plaatsen. En de laatste die een recept heeft ingeleverd ‘nomineert’ een volgende. Zo vroeg Esmée Scholten mij of ik ook een recept wilde toevoegen. Maar natuurlijk wil ik dat. Op zoek naar een makkelijk en snel ‘klein’ receptje kwam ik deze tegen. Ik zag dat ik ‘m zelfs al gepost had maar er stond nog geen begeleidend stukje tekst bij. Dat type ik nu dus even.

Energie

Een van de ‘voorwaarden’ was dat het een recept moest zijn die niet te veel energie kost om te maken. En als iemand zuinig met zijn/haar energie om moet gaan ben ik dat wel. Ik heb dan wel geen borstkanker maar als al bijna 15 jarige hart en dubbel longgetransplanteerde merk ik dat mijn energie langzaam maar zeker achteruit gaat. Waardeloos natuurlijk maar het is nou eenmaal zo. Dus doe ik alles in etappes. Met name koken. Ik kook graag en doe het elke dag maar de laatste tijd zorg ik dat ik maaltijden al vroeg op dag maak, wanneer ik nog de meeste energie heb. Zo hoef ik het ’s avonds alleen nog maar op te warmen. Of toch een grote pan met bijvoorbeeld Chili con Carne maken waar ik de dag erna nog een keer van eten. Scheelt toch een boel. En verder veel pauzes nemen tijdens het koken. Even zitten en daarna weer door….eventueel met een lekker geroosterde boterham met tonijn en avocado! 😉

Ingrediënten:

  • Blikje tonijn, 185 gram
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • 80 gram mayonaise
  • 1 theelepel ketjap manis
  • peper en zout
  • avocado
  • kappertjes
  • geroosterde boterham

Zo maak je het:

  1. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in het bakje van je staafmixer of keukenmachine. Of in een hoge kom waar je later met de staafmixer alles fijn mixt.
  2. Voeg de knoflook, ansjovisfilet, limoensap, mayonaise en ketjap manis toen en mix alles fijn.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Toast ondertussen een of meer boterhammen. Halveer de avocado en snij met een mes reepjes in het vruchtvlees. Schep met een lepel het er voorzichtig uit.
  5. Besmeer een geroosterde boterham met het tonijnmengsel en beleg met plakjes avocado en kappertjes. Draai er zo nodig nog wat verse peper over.

Filed Under: Lunch, Saus, Vis Tagged With: ansjovis, avocado, kappertjes, mayonaise, tonijn

Previous Post: « Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.
Next Post: Recensie: Guilty Pleasures »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Butterscotch Koekjes

Butterscotch Koekjes

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Foodblogswap - Mini Quiche Lorraine

Foodblogswap – Mini Quiche Lorraine

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Instagram

Tessa

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025