• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
    • Privacy Verklaring
You are here: Home / Zoet / Palmiers Zelf Maken

Palmiers Zelf Maken

8 december 2016 by I am Cooking with Love Leave a Comment

Palmiers Zelf Maken

Palmiers

Toen ik deze foto plaatste op Instagram kreeg ik de opmerking dat het op speklapjes leek! Haha. Ik zag het duidelijk anders maar dat komt omdat ik natuurlijk wist wat het was en kon ze daarom niet ‘anders’ zien. Maar goed, het zijn dus echt geen speklapjes maar overheerlijke, boterige, gesuikerde, kaneelachtige koekjes. Iedereen kent ze wel en ze zijn zo eenvoudig om zelf te maken. Dat je met 2 nou ja eigenlijk 3 ingrediënten zo’n smaakvolle lekkernij kan maken is toch te gek? Laat het onverwachte bezoek nu maar komen!

Wat zijn jullie favoriete koekjes?

Ingrediënten:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel

Zo maak je het:

  1. Meng in een schaaltje de suiker met de kaneel en zet apart.
  2. Bestrooi op je werkplek of op een bakplaat, groot genoeg zodat het bladerdeeg er helemaal op past, de helft van het kaneelsuiker.
  3. Smeer met een kwastje het deeg lichtjes in met water en leg het deeg met het natte gedeelte op de kaneelsuiker.
  4. Bestrooi de bovenkant van het deeg met de rest van de suiker en rol met een deegroller lichtjes aan.
  5. Vouw nu een lange kant naar het midden en vervolgens de andere lange kant ook.
  6. Vouw weer een lange kant naar het midden en vervolgens ook de andere kant.
  7. Klap nu het deeg op elkaar als een soort boek.
  8. Verpak in aluminiumfolie en leg het een half uur in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en snij plakken van 1 cm dik en leg met de snijkant op de bakplaat.
  11. Mocht je nog resterend suiker over hebben strooi dat dan ook over de deegplakjes.
  12. Bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Filed Under: Zoet Tagged With: bladerdeeg, kaneel, kaneelsuiker, koekje, roomboterbladerdeeg, suiker

Previous Post: « Sinterklaas Granola
Next Post: Saveurs Gehaktbrood voor een Makkelijke Maaltijd »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

KokenKoken

Dit is ook lekker.

Tessa

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Vegetarische Vietnamese Loempiaatjes

Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs

Langzaam in Wijn Gestoofde Short Ribs

Pizzaatje maken.

Pizzaatje maken.

Red Velvet Crinkle Koekjes

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Instagram

[instagram-feed]

Tessa

Koe Lo Kai - Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2023