MAGDALENAS CON CHORIZO Y ROMERO (MAGDALENAS MET CHORIZO EN ROZEMARIJN)
Met veel belangstelling lees ik graag het blog Bijzonder Spaans. En dat is niet alleen vanwege de heerlijke Spaanse recepten maar ook vanwege de mooie foto’s en vormgeving. Regelmatig komt er een update in mijn inbox en ik ben altijd weer benieuwd wat voor lekkers ze nu weer gemaakt heeft. Nu ben ik dol op chorizo dus als ik lees dat het recept chorizo bevat ga ik altijd net even wat meer rechtop zitten. Heerlijk vind ik het. Gewoon zo, wat plakjes uit het vuistje of verwerkt in een gerecht zoals deze Magdalenas. Ik nam me daarom ook beslist voor deze een keer te maken. Heb er zelfs speciaal een Madeleine bakvorm voor aangeschaft want die had ik nog niet. Toen ik de vorm in huis had ging ik gelijk op zoek naar nog meer recepten voor Madeleines. Ik had, zoals je kon lezen in m’n vorige post, aan de Man gevraagd of hij een zoetige of hartige versie wilde. Hij wilde eerst ‘normale’. En die heb ik gemaakt. Nu was het tijd voor hartige met dank aan Bijzonder Spaans!Ingrediënten
100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
110 gram tarwebloem
75 gram roomboter
2 eieren
snufje zout
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel karwijzaad
8 gram gedroogde gist
5 eetlepels melk
takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
Zo maakte ik het:
Verwarm de oven op 200 graden.
Laat in een pannetje op een zacht vuur de boter smelten. Klopt de eieren met de suiker en zout los. Voeg hieraan de melk, de bloem, gesmolten boter en de gist toe en meng alles goed tot je een glad beslag hebt.
Meng de chorizo, karwijzaad en rozemarijn al roerend door het beslag.
Zet het beslag ongeveer een kwartier in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat ze mooi op bollen tijdens het bakken.
Vul magdalena vormpjes met dit mengsel en bak 12 minuten in de hete oven. Laat afkoelen op een rooster.
Christel says
Ziet er weer toppie uit! Lekkerrrr! X
I am Cooking with Love says
Dank je wel! 🙂
Caroline Brouwer says
Ze zijn weer mooi gelukt Tessa. Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar heb ook nog niet zo’n vorm.
I am Cooking with Love says
Dank je Caroline! Ik wilde al zo lang zo’n vorm hebben maar die zijn meestal te langwerpig voor mijn oven. Totdat ik de kleintjes bij Dille en Kamille zag. Gelijk gekocht en nu kan ik los! hahaha.