• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
    • Privacy Verklaring
You are here: Home / Zoet / Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

30 november 2015 by I am Cooking with Love Leave a Comment

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Jullie weten het verschil tussen kruidnoten en pepernoten hè? Vrijwel alles wordt gemakshalve pepernoten genoemd maar er is wel degelijk verschil. Op de foto hierboven zie je pepernoten. Die zijn zacht van structuur, wat taaitaai-achtig. Kruidnoten zijn die harde bolletjes. Eigenlijk speculaasdeeg in balletjes vorm, even heel zwart wit gezegd.

Heel eerlijk gezegd vind ik deze het lekkerst. Dat ‘chewy-achtige’ deeg vind ik zo lekker. En ze zelf maken is zo makkelijk en smaken echt net zoals in de winkel. Misschien wel wat lekkerder. Wanneer ze net uit de oven komen en nog lauwwarm zijn vind ik ze het lekkerst maar dat is helaas van korte duur.

Bewaar ze in een luchtdichte trommel of blik anders worden ze echt veel te hard.

Maak ze a.s zaterdag op de dag dan heb je heerlijk verse pepernoten op het heerlijk avondje van Sinterklaas.

Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram honing
  • 75 gram stroop (ik gebruikte schenkstroop)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel anijszaad (oa te koop bij de Toko)
  • snuf zout

Zo maak je het:

  1. Meng in de kom van je mixer de honing, stroop, speculaaskruiden, anijszaad, ei en zout door elkaar.
  2. Zeef de bloem en bakmeel en voeg dat toe aan het stroopmengsel.
  3. Kneed er een deeg van. Ik gebruikte daar mijn keukenrobot voor.
  4. Dek het deeg af en zet het een uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Verdeel het deeg in tweeën en rol om de beurt een plak uit tot 1 cm dik. Snij repen van 1 cm en vervolgens blokjes ook van 1 cm.
  7. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Filed Under: Zoet Tagged With: anijs, kruidnoten, pepernoten, Sinterklaas, speculaas

Previous Post: « Tia Maria zelf maken.
Next Post: Tonnato met avocado op toast. »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

KokenKoken

Dit is ook lekker.

Tessa

Millionair Shortbread

Millionaire Shortbread

Butterscotch Koekjes

Butterscotch Koekjes

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Semifreddo met Lemon Curd en Meringue

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Instagram

[instagram-feed]

Tessa

Focaccia Pesto Bollen

Focaccia Pesto Bollen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2023