Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt
Kaas, wat is het toch lekker. Kaas maakt heel veel goed. Is een gerechtje een beetje zo zo, strooi er wat kaas over et voilà, lekker! Ik zou ook nooit in een kaaswinkel moeten werken. Dan loop ik de hele dag te snaaien denk ik. Ik heb eens aan onze kaasboer gevraagd of hij op momenten dat het even stil is hij met z’n schaaf de kazen te lijf gaat. ‘Nee hoor’, zei hij. Dat gebeurt meer als hij met een klant bezig is en een stuk kaas aan het afsnijden is. Maar hij gaat er niet speciaal een kaas voor van de plank halen om voor zichzelf een plakje af te snijden. Ik weet niet of ik zo sterk zou zijn. Maar goed. Ik kwam dus kaasstengels tegen op Pinterest. De foto zag er zeer smakelijk uit en ja daar zijn we gevoelig voor. Achteraf gezien zagen mijn kaasstengels er totaal niet zo uit maar ze smaakten echt heel lekker. Ik heb er dus wat Italiaanse kruiden door gedaan en knoflook wat niet in het recept stond. Maar dat maakte het af. Ze kregen daardoor een echte ‘door-eet-factor’! Met dit recept maak je er een hele boel. Een stuk of 50 denk ik. Ik heb ze niet geteld. Maar ze zijn tussen de Man en mij allemaal opgegaan. Eet ze bij een soepje of bij de borrel of als snackje. Je hoeft eigenijk geen reden te hebben om er een paar te eten.Ingrediënten:
- 200 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 115 gram roomboter, kamertemperatuur
- 180 gram bloem of speltbloem wat ik gebruikte
- 1 flinke theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel witte peper, gemalen
- 1 ei, los geklopt
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kaas en de boter in de keukenmachine en pulseer tot het gemengd is.
- Voeg de bloem en de rest van de ingrediënten, op het ei na, toe en pulseer totdat het mengsel samenhangt en loskomt van de kom.
- Kneed het nog even heel kort door op een werkblad en rol het met een deegroller tot een lap van een halve cm dik.
- Snij met een mes of pizzasnijder repen van 10 cm lang en ongeveer 1,5 cm breed. Het let allemaal niet zo nauw.
- Rol er stengels van en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bestrijk met het losgeklopte ei en bak ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Italiaans koken met Antoinette says
De door-eet-factor. Kijk, die houden we erin!
Didi says
oehh lekker!
I am Cooking with Love says
Goed plan. Hoewel zo’n door-eet-factor vaak gevaarlijk kan zijn. Ach…lekker belangrijk. 😉
I am Cooking with Love says
Dank je Didi, dat waren ze ook. En ineens waren ze op! haha. Heel gek. 😉
Eslem says
Yum, lijkt me heel lekker!
I am Cooking with Love says
Dank je, dat waren ze ook. Ze waren snel op. 🙂
junglefrog says
Lekker Tessa! Ik heb vroeger ooit bij de Appie gewerkt op de kaasafdeling en echt wel dat er af en toe een stukje mijn mond inschoof hoor!
I am Cooking with Love says
Hahaha, ja dat lijkt mij toch ook een héél natuurlijke handeling! 😛
junglefrog says
Ja echt wel! 🙂
Freddy Van Bogget says
Een gevaarlijke zaak voor mensen die graag eten maar best wat aan de lijn zouden blijven. Maar goed, niet geklaagd daarover. Ik heb het recept mooi gevolgd op 1 ding na: ik heb het eitje toegevoegd samen met de bloem en de andere ingrediënten. De stengeltjes worden mooi goudbruin en het geeft minder geklieder vergeleken met het bestrijken met losgeklopt ei. Wellicht mis ik een beetje glans, maar het totaal resultaat mag er wezen… Smakelijk!
I am Cooking with Love says
Ja het eitje erdoor kan natuurlijk ook. Leuk dat je het gemaakt hebt en dat het smaakte. Dank je voor je reactie.