Brownies met Dulce de Leche Vulling
Die lieve schat van mij wil nog wel eens opscheppen op zijn werk over wat hij allemaal voor lekkers te eten krijgt. Natuurlijk werk ik dat een beetje in de hand door hem regelmatig fotootjes te sturen van wat ik gemaakt heb terwijl hij aan het werk is. En vervolgens laat hij dat zien aan zijn collega’s. Met als gevolg dat er wel eens een ‘bestelling’ doorkomt.
Deze keer hadden ze trek in iets zoets, iets met chocola. Brownies bijvoorbeeld. Nou ok, ik vind het prima om dat te maken. Dus ik ging op zoek naar een lekker recept. Meestal maak ik de brownies van Bill Granger maar onlangs zag ik Dulce de Leche brownies bij Marina van Marina’s Bakery voorbij komen. Volgens haar een ontzettend lekker recept. Dus die gingen het worden.
Een dag van te voren toverde ik 2 blikjes gecondenseerde melk om tot goudbruine Dulce de Leche. Daarvan gebruikte ik 1 blikje voor de brownies. Het andere blikje staat nog. Maar ik werd vanmiddag gebeld door een kennis van ons en die had gehoord van de brownies. Drie keer raden wat zij nu ook graag wilt. 😉
Ingrediënten:
- 225 gram ongezouten boter
- 250 gram pure chocolade > %70 cacao, in blokjes
- 225 gram fijne kristalsuiker
- 4 medium eieren
- 150 gram bloem, gezeefd
- 1 blikje Dulce de Leche
Extra:
- bakvorm van 20 x 30 cm
- extra roomboter om in te vetten
- bakpapier
Zo maak je het:
- Maak een dag van te voren de Dulce de Leche.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvorm in en bekleed hem met het bakpapier.
- Laat de boter in een pan smelten op laag vuur.
- Voeg de blokjes chocolade toe aan de gesmolten boter en blijf roeren tot alles gesmolten is.
- Neem de pan van het vuur en voeg de suiker toe.
- Roer goed en laat het wat afkoelen.
- Meng 1 voor 1 de eieren er door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
- Meng als laatste de bloem door het chocolademengsel.
- Verwarm in een pannetje de Dulce de Deche op een zacht vuurtje. Blijf roeren totdat het wat vloeibaarder is.
- Schenk 2/3 van het chocolademengsel in de bakvorm.
- Smeer de Dulce de Leche over het chocolademengsel maar houdt een paar eetlepels over wat je over de bovenkant verdeelt.
- Verdeel de rest van het chocolademengsel over de Dulce de Leche.
- Verdeel her en der het restant van de Dulce de Leche over de chocolademengsel en maak met een satéprikker of mes een gemarmerd patroon.
- Bak de brownie in het midden van de oven gaar in 25 minuten.
- Check met een satéprikker of het gaar is. Het mag een beetje nattig zijn, dat komt goed nadat de brownie helemaal is afgekoeld.
- Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Snij hem in stukjes zo groot of klein als je wilt.
Maaike says
Ja dit ziet er wel heel goed uit! Heb hem opgeslagen voor later.
I am Cooking with Love says
Leuk!
Esther says
Ik mocht ook meegenieten van de ‘bestelling’. Ze waren echt héél erg lekker! En ik ben eigenlijk officieel geen fan van chocoladegerechten, dus dat zegt wel iets denk ik.
Radia says
Heerlijke brownies! Frank had ze inderdaad van de week meegenomen. Zeker voor herhaling vatbaar en ik ga ze zelf ook maken!
I am Cooking with Love says
Wat leuk om te horen Radia. Dank je wel voor je berichtje. 🙂
I am Cooking with Love says
Nou Esther, ik begreep dat er alweer een nieuwe bestelling gedaan is! hahaha 😉
Turkan says
Wat was dit ongelofelijk lekker!!!! ik heb er twee op en had er zeker nog drie kunnen eten (maar ik moet denken aan de lijn, zucht…. ) Ik kan niet wachten tot je weer iets lekkers hebt gemaakt, smullen!!!! Bedankt!
I am Cooking with Love says
Hi Turkan, dank je wel voor je lieve berichtje. Goed te horen dat je zo genoten hebt. Binnenkort meer. 😉
nellnijssen says
Allemachtig, Tessa, wat een heerlijkheden! Dat je zulke lekkernijen meegeeft aan je mannetje is begrijpelijk, maar wil je je het nóóit meer op je blog publiceren voordat ik me helemaal volgepropt heb met zoetigheid. Mens, ik moet een slab om
I am Cooking with Love says
Hahaha, sorry Nell. Ja, het zijn ernstig decadente lekkernijen. Ik vond het daarom wel verstandig om het allemaal aan de Man mee te geven. 😉
Jaleesa says
Is het erg als je op de dag zelf de dulche de leche maakt?
I am Cooking with Love says
Nee hoor helemaal niet. De reden dat ik het een dag ervoor deed was dat het best lang duurt voordat de Dulce de leche klaar is. Succes! ?