Bezoekje aan De Streekmarkt
Gisteren was er De Streekmarkt in Utrecht. In de sfeervolle en gezellige Twijnstraat werd hij weer gehouden. Het is een markt waar ondernemers van biologische en ambachtelijke producten hun spullen kunnen verkopen. Over het algemeen werd er eten verkocht maar ik zag ook wat kraampjes waar bijv. aardewerk te koop werd aangeboden.
Via Twitter kwam achter het bestaan van deze markt en had me voorgenomen vorige maand te gaan. Om de een of andere reden ging ik dus niet. Zal wel aan het weer gelegen hebben. Maar deze keer wilde ik per sé gaan.
Eenmaal daar was ik blij dat ik gegaan was. Het was er lekker druk, er hing een gezellige sfeer en er was veel lekkers te zien, te ruiken en te proeven.
Ik heb niet zo heel veel gekocht maar voor een volgende keer gaat er een wat grotere portemonnee mee en een grote tas. Want sjouwen doe je!
Wat ik wel gekocht heb is een tasje met Biologische producten zoals, groene thee, pakjes appelsap, ontbijtkoek, mueslireepjes, en kaasstengels. Die kaasstengels waren op de terugweg naar huis al bijna op! 😉
Verder stond er de Pieman. Hij verkocht heerlijke zelfgemaakte Engelse pies in diverse smaken. 3 verschillende smaken had ik genomen. De Steak, de Minced Lamb en de Vega Feta Spinach.
Ze smaakten heerlijk hoewel we bij de Steak de koekkruiden/speculaaskruiden erg vonden overheersen. Dat was wel jammer want daardoor proefde je het vlees niet meer. De lam en spinazie versies waren heerlijk.
En als laatste liep ik tegen een potje Black Garlic aan. Dat is gefermenteerde knoflook. Op de site Aziatische Ingrediënten staat wat informatie erover. Het is sowieso een geweldig mooie en uitgebreide site die ik vaak bezoek en waar je echt alles kan vinden op Aziatisch (eet)gebied.
Dat moet ik dus nog proberen en iets mee gaan maken. Als ik dat gedaan heb komt er natuurlijk een verslagje van hier te lezen.
Ik had nog wel veel meer willen kopen maar ja dat ging nou eenmaal niet. Volgende maand, 3 Juni, staan ze er weer en dan is het even stil tot September.
Al met al een gezellig middagje in Utrecht waar ik nog oud-klasgenoten van de middelbare school tegen kwam. Hartstikke leuk.
Robin says
Leuk, ik ben benieuwd wat je ermee gaat maken. Ik heb het uiteindelijk maar 1 keer gekocht, terwijl ik het wel superlekker vond.
I am Cooking with Love says
Ja ik ben ook benieuwd…wat ik er mee ga maken! hahaha. Maar als ik je tekst lees is het super lekker. Heb het dekseltje er nog niet vanaf gehaald! 😉 Maar waarom heb je het daarna nooit meer gekocht? Gewone knoflook net zo makkelijk?
Robin says
Nou, ik vind het bijna niet vergelijkbaar met gewone knoflook, dus nee, dat is het niet. Het is meer omdat ik ’t niet in mijn vingers heb, of hoe moet ik dat uitleggen. Onbekend en dus zit het niet in mijn reportoire. Terwijl als ik nu de recepten doorkijk denk ik meteen “oh, die risotto met zwarte knoflook lijkt me lekker!”
Er zijn gewoon teveel lekkere ingrediënten op de wereld. 🙂
I am Cooking with Love says
Hou op schei uit!! Keuzes, keuzes! hahaha
Nell says
Superleuk’, zo’n streek-boeren-markt. Helaas kennen we dat in Zeeland bijna niet. En zwarte knoflook, echt, ik kende het niet. Dacht met gerookte knof al behoorlijk bijdehand te zijn 😉
Ik heb je trouwens toegevoegd aan mijn links op Eetplezier!
I am Cooking with Love says
Hi Nell, ja zo’n markt is eigenlijk heel leuk. Ik was er eigenlijk nog nooit geweest, wilde wel. Nu eindelijk een dichtbij huis. Ik had tot voor kort ook niet van zwarte knoflook gehoord. Zag Angelique Smeinck op 24kitchen er mee werken. En later las ik bij Robin op Aziatische Ingrediënten er meer over. Leuk dat je me hebt toegevoegd..natuurlijk kom je er hier ook op!! Ik ga even bij je neuzen!!