Brownies met gesmolten stukjes chocolade
Voordat ik die super decadente brownies met Dulce de Leche had gemaakt, maakte ik brownies altijd met dit recept. Iets minder machtig maar met stukjes gesmolten chocolade erin. Ook pure verwennerij. Het is een recept van Bill Granger en het werkt altijd. Komt altijd goed uit de oven. Dus voor de doordeweekse dagen eet je deze en in het weekend de Dulce de Leche versie! Haha.
Ingrediënten:
- 350 gram fijne kristalsuiker
- 80 gram cacaopoeder
- 60 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eieren, losgeklopt
- 200 gram boter, gesmolten
- 2 theelepels vanille extract
- 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed een bakvorm van 22×22 cm met bakpapier
- Meng in een grote kom de suiker, cacaopoeder, bloem en bakpoeder met elkaar. Een garde werkt hier goed voor en zorgt ervoor dat alles goed gemengd wordt.
- Schenk de eieren, gesmolten boter en vanille erbij en mix alles goed.
- Meng de gehakte chocoladestukjes erdoor.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in ongeveer 40 minuten af.
- Mocht de bovenkant snel te donker worden, dek dan af met aluminiumfolie.
- Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukjes snijdt.