• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
    • Privacy Verklaring
You are here: Home / 2013 / Courgettesoep recept

Courgettesoep recept

5 december 2013 by I am Cooking with Love Leave a Comment

Courgettesoep recept

CourgetteSoep recept

Kreeg onlangs de vraag of ik een lekker recept had voor courgettesoep. Ik wilde al bijna reageren met: Ja hoor, staat op m’n blog. Maareh, daar stond ie dus nog helemaal niet. En dat terwijl deze een van m’n favoriete soepen is. 
 
Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar ik hem vandaan heb. Online ergens, denk ik. Misschien wel van Boursin zelf want dat zit er namelijk ook in. Het maakt de soep heerlijk romig. Maar goed,  hij zit al zo lang in het repertoire dat ik me dat dus niet meer kan herinneren.
 
Hij is zo gemaakt en altijd een succes. Voorheen maakte ik hem altijd met een kuipje Boursin Cuisine maar toen dat op een keer uitverkocht was precies wanneer ik de soep wilde maken nam ik een ‘gewoon’ pakje boursin. En eerlijk gezegd vond ik de soep daar lekkerder mee. 
 
Deze keer maakte ik er lekkere bladerdeegvlinders bij. Gevuld met bacon en kaas. A match made in heaven. Het recept daarvoor volgt nog. 
 
Met of zonder de bladerdeegvlinders, het is een heerlijk romig soepje. Een aanrader!
 

Ingrediënten:

  • 2-3 courgettes in blokjes (niet geschild)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pakje Boursin (150 gram)
  • Scheutje witte wijn (optioneel)
  • Bieslook ter garnering
  • peper en zout
  • boter/olijfolie

Zo maakte ik het:

  1. Bak de uien in een klont boter met een scheutje olijfolie lichtbruin. Niet te bruin want dat smaakt niet lekker.
  2. Voeg de courgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de knoflook erbij.
  3. Schenk de bouillon en eventueel witte wijn erbij en breng aan de kook.
  4. Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de boursin toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  6. Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de soep in warme borden of kommen en garneer met fijn gesneden bieslook.
 

Filed Under: 2013, Soep Tagged With: bieslook, boursin, courgette, knoflook, romig, soep

Previous Post: « Winactie: 2 x Spicebomb
Next Post: Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

KokenKoken

Dit is ook lekker.

Tessa

Focaccia à la Paul Hollywood

Focaccia à la Paul Hollywood

Pindarotsjes Zelf Maken

Pindarotsjes Zelf Maken

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Rode Kool uit de Slowcooker recept

Rode Kool uit de Slowcooker recept

Mini Appelflapjes gevuld met amandelcrème en kaneelcrème om te dippen

Mini Amandelcrème Appelflapjes met Kaneeldip

Instagram

[instagram-feed]

Tessa

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2023