Cherry Frozen Yoghurt
Het is zomervakantie en Bonuszoon is voor een paar weken bij ons. Beregezellig. Dat is het altijd als hij er is maar nu is hij hier voor een langere periode. Dus langer gezelligheid. En hij heeft dan de pech dat ik altijd zin heb om nieuwe recepten uit te proberen waarvan ik denk dat hij dat wel lekker zal vinden. En meestal is dat ook zo. Nu was er gisteren een vriendje van hem over dus ja, toen wilde ik wel een lekker toetje regelen. Wat beter dan een verkoelend bakje frozen yoghurt. Het is zo gepiept, je zit niet met eieren te hannesen. Er komt geen vuur aan te pas, wat niet geheel onbelangrijk is met deze hitte. Het enige wat lang duurt is het ontpitten van de kersen. Zeker als je dat, zoals ik, met het handje moet doen. Nee, ik heb geen kersenontpitter. Maar het bleek achteraf redelijk snel gebeurd omdat je er niet zo heel veel van nodig hebt. Het is een kwestie van alles door elkaar roeren, de boel koud laten worden. Alles overgieten in je ijsmachine, laten draaien. En dan in een bak overdoen en in de vriezer hard laten worden.Ingrediënten:
- 750 gram Griekse Yoghurt
- 170 gram suiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- 150 gram kersen, ontpit en in stukjes gesneden. Plus wat extra om later toe te voegen.
- 250 ml kokosmelk
Zo maakte ik het:
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, suiker, vanille extract, kersen en kokosmelk. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost.
- Zet het mengsel minimaal een uur, liever langer, in koelkast zodat het door en door koud wordt.
- Giet het over in je ijsmachine en laat het draaien.
- Schep wat ijs in een bak, lepel wat achter gehouden stukjes kersen en sap erover. Schep vervolgens weer wat ijs erop en daarna weer wat kersen. Net zo lang tot het ijs en de kersen op zijn.
- Zet de bak voor minimaal 5 uur, of langer, in de vriezer om het goed hard te laten worden.
Notes
De kokosmelk proefde ik er niet echt in terug. Wellicht dat ik de volgende keer de verhouding anders doe. Dus minder Griekse yoghurt en meer kokosmelk. Mocht je nou geen stukjes kers in je ijs willen, pureer dan het ijsmengsel in de keukenmachine of met de staafmixer. En laat de achtergehouden kersen achterwegen.
heartshapedrosepetals says
Helaas heb ik geen ijsmachine 🙁
I am Cooking with Love says
Dan kan je het alsnog maken. Je roert met een vork elk half uur het ijs goed door. Op die manier voorkom je grote ijskristallen. Dat schrapen met je vork herhaal je net zo lang tot dat het ijs hard geworden is. Helaas zal dan het gemarmerde effect dan wel een beetje weg zijn. Maar dat doet niets af aan de smaak! 🙂
heartshapedrosepetals says
Heel erg bedankt! Ik ga het proberen
I am Cooking with Love says
Succes!