Pasen Rocky Road
Het is binnenkort weer Pasen en eigenlijk doen wij daar niet zo veel aan. Zeg maar gerust niks. Rond die tijd zie ik online de ene na de andere mooi gedekte Paastafel voor een brunch of iets dergelijks voorbij komen. En dan denk ik dat zou ik ook wel willen. Maar blijkbaar is de wil toch niet zo groot om echt iets te ondernemen. Toch wilde ik iets lekkers maken voor die dagen. Iets makkelijks wat je zelf ook nog aan kan passen naar je eigen smaak. Rocky Road. Ik heb het al eens eerder gemaakt maar nu dus een Pasen-versie. Leuk om met de kinderen te maken en die zullen het ook met veel liefde en plezier voor je willen opeten. Zo score je nog eens punten bij ze. 😉
Ingrediënten:
- 360 gram pure chocolade
- 180 gram melk chocolade
- 246 gram witte Oreo’s
- 100 gram marshmallow’s
- 175 gram dragee-eitjes
- taart decoratie of ander versiersel
Zo maak je het:
- Bekleed een (brownie)bakvorm van 28 x 18 cm met aluminiumfolie.
- Breng een steelpannetje met een laagje water aan de kook en zet er een kom op. De bodem van de kom mag het water niet raken.
- Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom bovenop het pannetje.
- Snijd ondertussen de Oreo’s in vieren en knip de marshmallow’s doormidden. Tenzij je mini’s gebruikt, die laat je heel.
- Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van het pannetje.
- Voeg de Oreo’s, marshmallow’s en driekwart van de dragee-eitjes toe aan de chocolade en meng goed.
- Stort het mengsel in de bakvorm en verspreid het over de vorm.
- Verdeel de rest van de dragee-eitjes over de Rocky Road samen met de andere taart decoratie.
- Zet de bakvorm in de koelkast en laat daar een aantal uren goed opstijven voordat je het in stukken snijdt.