Sinterklaas Granola
Ik moet eerlijk toegeven dat ik een slechte ontbijter ben. Vaak duurt het gewoon even voordat ik wat ga eten en dan kan je het meestal al brunch of lunch noemen. Maar als ik foto’s van heerlijke granola’s zie lijkt me dat dan wel weer lekker om eens te maken en daar dan mee te gaan ontbijten. Helaas zijn die recepten vaak zo groot. Dan zit je weer met een giga bak granola. En tja eet ik dat allemaal wel op…gezien mijn ontbijtfrequentie?! 😉
Nu zag ik deze granola in Sinterklaassmaak bij Sabine van OhMyFoodness. Ze had op haar Youtube kanaal er een filmpje over gemaakt en die had ik bekeken. Ik zag ingrediënten die ik heerlijk vind en zo te verkrijgen zijn zonder dat je tig ‘gezondheidswinkels’ af moet struinen voor de juiste zaden en granen. En je had aan het eind van het verhaal niet gelijk een kilo aan granola. Dit moest ik gaan maken.
Sabine gebruikte gedroogde cranberries en rozijnen. Nu had ik beide niet in huis maar wel gedroogde krenten. Dus die heb ik gebruikt. Maar ik zet in het recept precies wat en hoeveel zij gebruikte. Je kan wat betreft de gedroogde vruchten dus zelf de boel aanpassen. Ook eventueel wat nootjes toevoegen.
Het is een heerlijk mengsel geworden. Het knapperige van de Schuddebuikjes en het ietwat taaie van de krenten geeft een lekker mondgevoel zoals ze dat zeggen.
Ik denk dat ik nu toch maar wat vaker ga ontbijten. Waar ontbijten jullie het liefste mee?
Ingrediënten:
- 150 gram (grove) havervlokken
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel honing
- 100 gram Schuddebuikjes
- 50 gram rozijnen
- 50 gram gedroogde cranberries
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de havervlokken, koek-en speculaaskruiden, cacao en honing.
- Verdeel het in een gelijkmatige laag op de bakplaat en bak het in de oven in 10-15 minuten knapperig.
- Doe het weer terug in de kom en meng vervolgens de Schuddebuikjes, rozijnen en cranberries doorheen.
- Bewaar in een goed afgesloten bak.