Rocky Road
Er was eens een winkeltje ergens in Nederland dat Rocky Road verkocht. Ohja, dit is een waargebeurd verhaal maar ik noem geen namen. Maar goed, ze verkochten Rocky Road en dat zag ik ergens op social media. Ik reageerde erop door te zeggen dat ik het er zo lekker uit vond zien maar dat hun winkel toch echt te ver weg van mijn huis was. Toen, tot mijn grote verrassing, boden ze aan om een zakje op te sturen!!
Vol verbazing vroeg ik nog of ze dat nou echt meenden. Ja hoor zeiden ze, stuur je adresgegevens maar door dan zouden ze zorgen dat ‘er een postbode langskomt’. Nou je snapt dat ik dat super attend van ze vond en ik mailde hen mijn gegevens.
Na een week, niks in de brievenbus. Na nog meer dagen nog steeds niets. Dus ik vroeg hen of ze mijn mail wel hadden ontvangen. Nou, toen kreeg ik toch een reactie. Ik viel zowat van mijn stoel. Er werd geschreven dat ze helaas niet kosteloos allerlei lekkernijen rond konden sturen, al zouden ze dat wel willen. Ik kon het wel krijgen voor 17,50 dat was incl. verzendkosten!
Toen dacht ik weet je wat, ik maak het gewoon zelf. Is stukken goedkoper dan 17,50 en ik maak ‘m helemaal zoals ik dat wil. En zie hier.
Ingrediënten:
- 60 ml Amarula
- 300 gram pure chocolade
- 20 gram boter
- 100 gram gecondenseerde melk
- 75 gram Maria biscuitjes
- 55 gram pistachenootjes
- 100 gram marshmallow (kleintjes of grote doormidden geknipt)
- 100 gram witte chocolade
- gedroogde aardbeien, optioneel
Bakvorm of schaal van ong 25 x 16 cm
Zo maak je het:
- Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook. Draai daarna het vuur laag. Doe in een schaal wat op het pannetje past, zonder dat het het water raakt, de Amarula, pure chocolade, boter en gecondenseerde melk en laat smelten.
- Verkruimel de biscuitjes maar niet te fijn. Laat wat grove stukjes zitten. Hak de pistachenootjes grof. Snij of knip de marshmallows doormidden. Hak de witte chocolade in stukjes en snij de eventuele aardbeien klein.
- Haal de schaal met chocolademengsel van het pannetje en laat een beetje afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten met de chocola.
- Bekleed een bakvorm of schaal met bakpapier en verspreid het mengsel daarin. Druk alles goed aan. Doe dit eventueel door nog een vel bakpapier er boven op te leggen en met je handen het chocolade-marshmallowmengsel goed aan te drukken.
- Zet de schaal voor een uur of 2 in de koelkast om op te stijven. Snij in stukken zo groot of klein als je zelf wilt.
Ps: later is alles uitgepraat en berustte het op een misverstand.
[…] had ik dus nog behoorlijk wat gecondenseerde melk over van het Rocky Road recept. Dus op zoek naar een recept waar geen heel blikje in hoefde maar waar een beetje maar nodig […]