• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Lemon Curd

Lemon Curd

22 april 2013 by I am Cooking with Love

Lemon Curdlemon curd

Lemon Curd, een periode zag ik het ene recept na de ander voorbij komen en ik had het dus nog nooit geproefd laat staan gemaakt. Daar moest verandering in komen. Op zoek naar recepten viel mij op dat er zoveel verschillende versies waren. Verschillen in de hoeveelheden dan hè, want over het algemeen zijn de ingrediënten overal het zelfde. Hoewel ik een recept zag waar bloem in zat. Dat leek me niks. Uiteindelijk besloot ik het recept van Delia Smith te gebruiken. Lemon Curd is zo Brits, en zij ook dus dat moest goed komen was mijn redenering.

Ik las dat ze vroeger Lemon Curd in kleine hoeveelheden maakten vanwege het gebrek aan een koelkast. Nu kan je het wel een paar weken bewaren, als je dat lukt tenminste. In Engeland werd het traditioneel gegeten met scones of brood ter vervanging van jam. Tegenwoordig wordt het gebruikt als vulling van taarten en koekjes, of gesmeerd op wafels, muffins, pannenkoeken. Of in de yoghurt. Je kan er alle kanten mee op.

En lekker dat het was!! Tijdens het uitlikken van de pan deed me de smaak denken aan zo’n kleffe plak citroen cake.

Wat heb je nodig om een grote pot vol te krijgen:

  • het sap en rasp van 4 (Biologische) citroenen (evt het sap zeven)
  • 4 grote eieren
  • 350 gram suiker
  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur en in blokjes
  • 1 afgestreken dessertlepel maizena
  • lege jampotten

Doe de eieren in een ruime pan en roer het met een garde door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en zet op een middelhoog vuur. Roer met je garde voor zo’n 7-8 minuten totdat het wat begint in te dikken.

Draai het vuur nu laag en laat het een minuut zachtjes al roerende pruttelen.

Haal de pan van het vuur en giet het in brandschone potten. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

En waar gebruiken jullie het liefst lemon curd in? Welke recepten zijn favoriet? Ik zou het graag van jullie willen weten.

Filed Under: Zoet Tagged With: citroen, eieren, roomboter, suiker

Previous Post: « Italiaanse Knoflookbroodjes
Next Post: Foodblogswap – Vierkante Kokosmakronen »

Reader Interactions

Comments

  1. Anke says

    22 april 2013 at 15:14

    staat absoluut ook op mijn to do lijstje… dat alsmaar langer wordt 😉

  2. I am Cooking with Love says

    22 april 2013 at 19:00

    Ik ken het!! 😉

  3. Mirjam says

    26 juni 2015 at 12:15

    Ik heb een keer een recept gemaakt zonder boter. Die vond ik echt heerlijk! Helaas heb ik toen niet opgeschreven waar het recept van was. 🙁 En natuurlijk is het niet terug te vinden….

  4. I am Cooking with Love says

    26 juni 2015 at 12:17

    Hahaha heel herkenbaar! Ik zit heel veel op internet naar recepten te kijken en zie zoveel. Vergeet soms te bookmarken en probeer het dan maar eens terug te vinden. Lastig.

Trackbacks

  1. Semifreddo met Lemon Curd en Meringue - I am Cooking with Love schreef:
    28 juni 2014 om 23:15

    […] volle eetlepels Lemon Curd (zelf gemaakt of gekocht bij oa Albert […]

  2. Limoen Cheesecakejes met Bastogne - I am Cooking with Love schreef:
    31 augustus 2015 om 12:35

    […] 2 eetlepels lemoncurd, gekocht of zelfgemaakt […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pita kip gyros met feta frietjes

Pita Kip Gyros met Feta Frietjes

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin

Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin

Katmer - Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Katmer – Filodeeg met Pistache en Turkse Room

Instagram

Tessa

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025