• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Anti-Griep-Wonder

Anti-Griep-Wonder

23 november 2012 by I am Cooking with Love

Anti-Griep-Wonder

Van de week liep ik door het winkelcentrum. Het was er erg druk en ineens viel het me op hoeveel mensen er hoestend, proestend en niezend daar rondliepen. Ik krijg dan gelijk de neiging om mijn adem in te houden maar dat hou je niet zo lang vol.

Echt een verkoudheid ontlopen is niet te doen. Maar proberen hem uit te stellen wel. Ik vond een receptje van Sapas020 met de naam Anti-Griep-Wonder. Nou dat belooft wat hè? Gelijk een potje gemaakt. Ik vond het namelijk geen overbodige luxe om er 1 in de koelkast te hebben staan.

Wat heb je nodig:

  • 3 citroenen (goed schoongemaakt) het liefst biologische. Snij ze in dunne plakjes/schijfjes.
  • (Biologische) Honing.
  • 4 cm verse gember. Geschild en in plakjes gesneden.
  • Snuf kaneelpoeder.
  • Afsluitbaar potje

Doe alle ingrediënten in een leuk potje, vul het potje tot de rand met honing. Even roeren en bewaar het in de koelkast.

Het wordt een soort karamel achtige siroop en dan is je anti-griep siroop gereed! Maak er een kop thee van. Neem een paar theelepels siroop, doe er kokend water overheen en zo heet mogelijk opdrinken, heerlijk! Of voor een beter resultaat, neem een flinke lepel van deze substantie voor dat je gaat slapen. Honing verliest natuurlijk wel enzymen boven de 40 graden. Je kan de siroop achtige substantie ca. 2 à 3 maanden in de koelkast bewaren.

Het smaakt heerlijk fris. Ik drink het regelmatig en mijn potje is al bijna op. Snel weer een nieuwe maken, al is het alleen maar voor het lekkere!

Filed Under: Zoet Tagged With: citroen, gember, honing, kaneel

Previous Post: « Recept voor frisse Citroenkoekjes
Next Post: Pizzarolls »

Reader Interactions

Comments

  1. caroline brouwer says

    23 november 2012 at 20:45

    En nu maar hopen dat je de griep buiten de deur houdt! ;-))

  2. I am Cooking with Love says

    23 november 2012 at 21:02

    😉

  3. 'Es' (@EsFactory) says

    25 november 2012 at 10:46

    Lekker is het in ieder geval. Het kan niet misgaan met citroen en honing.
    🙂

  4. I am Cooking with Love says

    25 november 2012 at 12:17

    Nee precies. Beetje gember erbij. Het is zo lekker fris.

  5. Martine says

    30 november 2012 at 10:27

    Ga ik maken vandaag. Heb al een week keelpijn en hoest verschrikkelijk. Zal je laten weten of het geholpen heeft.

  6. admin says

    30 november 2012 at 13:27

    Leuk, ik ben benieuwd. Het is sowieso erg lekker…!! Beterschap!

  7. Martine says

    30 november 2012 at 20:22

    En klaar. Dit gaat vast helpen. Ik heb er alleen heel veel kaneel in gedaan, want ik hou niet van zo van honing. Dankjewel voor het recept.

  8. I am Cooking with Love says

    30 november 2012 at 20:54

    Ohja??? Lekker dat je het zo snel geregeld hebt! Geniet van je kopjes thee!! Graag gedaan hoor! 🙂

  9. Martine says

    9 december 2012 at 18:40

    Ik heb een link naar je wondertje op mijn blog gezet. Hoop dat je dat ok vindt.

  10. Tessa says

    9 december 2012 at 18:53

    Hartstikke leuk!! Vond je het lekker? Mijn potje is nu echt op….;)

  11. Martine says

    9 december 2012 at 19:19

    Nou, het is niet mijn “lievelings”, maar het is wel effectief. Bij mij werd het ook niet echt stroperig. Ik denk omdat ik vrij dunne honing heb gebruikt.

  12. Tessa says

    9 december 2012 at 20:33

    Bij mij werd het ook niet echt stroperig. Ik denk dat het door het vocht wat uit de citroenen komt niet stroperig kan worden.Ja of misschien een dikkere honig gebruiken de volgende keer.

  13. cilia leenders says

    11 december 2012 at 07:10

    Ik kende alleen de Gember-Citroen-honing thee als huismiddel, maar dit is veel gemakkelijker. Ik heb dit recept gelinkt op m’n facebookpagina en ga hem dadelijk direct maken. Je kunt het maar klaar hebben staan in geval van nood. Beankt.

  14. Tessa says

    11 december 2012 at 11:02

    Graag gedaan Cillia, het is inderdaad zo gemaakt en zo lekker! Veel plezier met het maken! 🙂

  15. Christel says

    9 januari 2013 at 20:00

    Die ga ik ook maken……geweldig! Hou er van!

  16. I am Cooking with Love says

    9 januari 2013 at 20:26

    Ja het is heerlijk..ga zo er een lekker kopje thee mee maken!

  17. amailtje says

    9 januari 2013 at 20:29

    Leuk om te lezen! Ik heb zelf vorige maand aan de verse gember-citroen-kaneelthee gezeten. Bijna dezelfde ingrediënten dus. Als ik weer iets op voel komen ga ik deze ook een keer maken!

  18. I am Cooking with Love says

    9 januari 2013 at 20:48

    Ja alleen de honing ontbrak bij je thee. 😉

    Maareh probeer het eens. Lekker om achter de hand te hebben in de koelkast.

  19. Didi says

    14 oktober 2013 at 17:05

    Gaan we maken:)))))))

  20. I am Cooking with Love says

    14 oktober 2013 at 17:14

    Goed!!!! 🙂

  21. Ria says

    15 oktober 2013 at 15:33

    Hiervoor hoef je geen griep of zo te hebben, ik lust het zo ook wel. Nu nog even zo’n leuk potje erbij zoeken. Leuk en lekker receptje, bedankt.

  22. I am Cooking with Love says

    15 oktober 2013 at 15:41

    Ja Ria, vind ik ook hoor. Het is altijd lekker. Dit potje heb ik bij de Xenos gehaald. Succes en dank je voor je reactie.

  23. Martien says

    25 december 2013 at 15:24

    Ik zie hier dat het potje helemaal vol zit.
    Hoeveel moet je van het e,e,a, gebruiken? Meer honing bv.?

  24. I am Cooking with Love says

    25 december 2013 at 15:59

    Hallo Martien, ik kreeg niet meer dan 2 1/2 citroen in kleine partjes in het potje met daarbij wat schijfjes gember.

    Had ongeveer een duimlengte aan gember. Dan helemaal opvullen met honing. Het let niet zo nauw.

    Heb je een groter potje dan passen de 3 citroenen er misschien wel in. Ligt er ook aan hoe groot ze zijn. Die van mij waren vrij klein want het waren biologische.

    Je kan tzt de honing aanvullen als je al wat er van gebruikt hebt.

    Succes.

  25. Margriet Stel says

    12 oktober 2015 at 20:31

    Heerlijk ik ben al aan mijn tweede potje toe. Fijn dat je het goed kunt bewaren. Heerlijk om thee mee te maken voor het slapen gaan. Heerlijk recept ???

  26. I am Cooking with Love says

    13 oktober 2015 at 13:57

    Dank je voor je reactie. Lekker is het hè? En je hoeft er niet eens een pijnlijke keel ofzo voor te hebben om ervan te genieten. Dit kan elke dag wel. 😉

  27. Esther says

    1 november 2015 at 12:14

    Hoeveel honing gebruik je in je recept

  28. I am Cooking with Love says

    1 november 2015 at 12:53

    Hallo Esther, net zoveel tot het potje vol is.

  29. karin says

    7 februari 2016 at 00:29

    Ik heb dit recept pas gemaakt en het is inderdaad lekker, en de honing werd heel waterig door de citroen en gember, maar helaas ging het al vrij snel gisten. Ik neem niet aan dat het dan nog de bedoeling is om te gebruiken, of is het dan nog steeds werkzaam? Het is niet echt vies , maar je proeft de alcohol al bijna.
    Hoe kan je dit voorkomen? Door b.v de citroen en gember te verwijderen na paar dagen? graag tips

  30. I am Cooking with Love says

    7 februari 2016 at 10:12

    Hallo Karin, ik vulde het potje steeds wel een beetje aan met honing als het wat leger werd. Maar op een gegeven moment moet je gewoon alles verversen.

    Wat betreft het gisten, daar heb ik totaal geen ervaring mee. Je bewaart het potje wel in de koelkast? Dus ik durf niet te zeggen of het dan nog werkzaam is helaas.

  31. Kees van de Wiel says

    15 februari 2017 at 15:45

    Zou het misschien moeten inkoken?

  32. I am Cooking with Love says

    15 februari 2017 at 16:08

    Hallo Kees, nou ik denk het niet want daarmee gaat de helende werking van de honing weg. Of het stroperig is of niet maakt eigenlijk niet uit voor de smaak of werking. 😉

Trackbacks

  1. Fijne dingen op vrijdag ‹ The F Girl schreef:
    1 februari 2013 om 16:59

    […] die iets lekkers én cools bedenken als dit (wat ik dus ook snel eens wil proberen te […]

  2. Happy things on Friday ‹ The F Girl schreef:
    1 februari 2013 om 17:12

    […] who think of something delicious ánd cool like this (which I want to try sometime soon as […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Instagram

Tessa

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025