Koolrabisalade met Komijnekaas Recept
Volgens mij heb ik nog nooit koolrabi anders gegeten dan rauw. Gekookt of gebakken trekt me ook totaal niet. Als kind was ik echt geen goede groente-eter. Maar ja, ik moest van alles op z’n minst 1 eten. Dus minimaal 1 spruitje waar ik dan uren op zat te kauwen, wat het er beslist niet lekkerder op maakte. En dan moest ik het ook nog doorslikken! De horror. Blijkbaar heeft het toch iets met me gedaan want sinds mijn jeugd geen spruitje meer gegeten! Maar wat ik dus wel lekker vond was rauwe koolrabi. Mijn moeder gaf me dat als tussendoortje. Een dikke plak belegd met plakjes kaas. Smullen was dat. Het frisse knapperige met de romige kaas. Ja hoor, dat ging erin als koek. En nog. En toen zag ik bij Winny van Winny, wat eten we vandaag? een salade van koolrabi met komijnekaas. Nou, dat had ik lang niet gegeten, komijnekaas. Die moest ik dus ook maken. Toen begon de zoektocht naar een mooie koolrabi. Albert Heijn heeft ze dan weer wel en dan heel lang weer niet. En bij Dirk vd Broek hadden ze het tot voor kort al helemaal niet. En diegene die je nu in de schappen ziet liggen zijn al bruin aan de buitenkant. Zo jammer hè. Uiteindelijk toch een paar mooie exemplaren gevonden en aan de slag. Ik ben erg van de kaas, dus ik nam wat meer dan in het recept stond (200 gram ipv 150 gram). En de eetlepels mayonaise waren ook royaal. 😉
Ingrediënten:
- 2 koolrabi’s geschild en in blokjes gesneden
- 200 gram komijnekaas, in even grote blokjes gesneden als de koolrabi
- 2 appels, ongeschild en in even grote blokjes gesneden als de koolrabi
- bieslook
- 3 eetlepels mayonaise
- kerriepoeder
- citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing.
Zo maak je het:
- Meng in een ruime schaal de blokjes koolrabi, komijnekaas en appels door elkaar.
- Maak de dressing en schenk over de salade.
- Hussel alles goed door elkaar.
- Strooi bieslook erover en serveer met wat stokbrood.