Garnalen in pittige saus
Ok, dit is een pittig gerecht, lekker, maar pittig. En dan te bedenken dat ik 1 theelepel rode peper vlokken minder heb genomen dan in het recept staat. Dan merk je pas goed hoeveel er in zo’n maatlepeltje gaat. Ook al is het ‘maar’ 1 theelepel. Het gekke was dat ik het op het randje vond van te pittig zijn maar dat ik toch door bleef eten. Verslavend die hitte. Ik gebruikte black tiger prawns maatje ‘groot’. Het waren joekels. En toch, ik had geen moeite om de pan praktisch leeg te eten. Deed ik niet hoor, ik bewaarde wat voor de Man die ook gesmuld heeft. Dus mocht je het maken voor 4 personen, waarvoor deze hoeveelheid eigenlijk is, neem dan kleinere garnalen. Dan heb je er meer uit een kilo. Eet er vers brood bij om lekker in de saus te kunnen dopen. Eventueel een frisse salade om de boel te blussen. Biertje is ook goed. 🙂Ingrediënten:
- Vermaal in een koffiemolen, kruidenmolen of bakje van je staafmixer voor de kruidenmix:
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde pepervlokken ( ik nam 1 theelepel)
- 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- Vermeng de kruidenmix met:
- 3 eetlepels bloem
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder, of gewone paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- Verder heb je nodig:
- 1 kg garnalen gepeld, darm verwijderd, eventueel kop laten zitten
- 2 eetlepels olie
- 113 gram roomboter
- 8 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml visbouillon of kippenbouillon
- 1 blikje bier
- platte bladpeterselie, fijngehakt
- schijfjes citroen
Zo maakte ik het:
- Pel de garnalen.
- Maak de kruidenmix en meng 1/3 van de mix door de garnalen.
- Verhit een pan met 2 eetlepel olie en bak de garnalen in 1 laag mooi roze. Draai ze om en bak de andere kant. Doe dit eventueel in gedeeltes als ze niet allemaal in 1 keer in je pan passen.
- Haal de garnalen uit de pan en bewaar ze even in een schaal.
- Smelt de boter in de pan en voeg de rest van de kruidenmix toe samen met de knoflook.
- Laat dit ongeveer een minuutje of 4 al roerende lekker pruttelen.
- Voeg de bouillon en bier toe en breng het aan de kook.
- Laat het een minuut of 2 doorkoken. Zet het vuur dan laag en voeg de garnalen weer toe om goed door te warmen.
- Schep de garnalen met de saus over in een grote schaal en garneer met fijngehakte peterselie en schijfjes citroen.
- Heerlijk met vers stokbrood.
Cecile says
Lekker!
foodandotherfriends says
Ziet er heerlijk uit!
I am Cooking with Love says
Dank je!
I am Cooking with Love says
Dat was het ook! 🙂