Biefstuk Roerbak met Sojasaus
Een heerlijk Aziatisch gerecht wat binnen no-time op tafel staat en super smakelijk is. De biefstukpuntjes zorgt ervoor dat het gerecht snel klaar is want die hebben maar een minuutje of 3 à 4 nodig. En de groenten zou je bij wijze van spreken zelfs rauw kunnen eten maar iets gebakken is net wat lekkerder.
Varieer gerust met de groenten. Voeg wortel toe of paksoi of peultjes of wat je maar lekker vindt en in huis hebt. Een snel een smaakvol gerecht wat altijd handig is om achter de hand te hebben.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- olie om mee te bakken
- 300 gram biefstukpuntjes
- 1 kleine courgette in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 lente-uitjes in ringen
- 1 flinke theelepel sambal
- 1 theelepel donkere miso (optioneel)
- sesamzaadjes als garnering (optioneel)
Marinade:
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel shaoxing rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel maizena
Zo maak je het:
- Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en leg de biefstukpuntjes erin. Roer door elkaar en laat een half uurtje staan.
- Verhit in een pan of wok een eetlepel olie en bak op een rustig vuurtje de knoflook en sambal.
- Voeg de biefstuk met marinade toe en roerbak voor een minuut of 3.
- Doe de courgette, paprika en lente-uitjes erbij en roerbak een paar minuten tot de groenten wat zachter is geworden.
- Voeg een scheut water toe en los de miso erin op.
- Meng alles goed en proef of het nog wat nodig heeft. Eventueel extra sojasaus of sambal. Garneer met sesamzaadjes.
- Serveer met rijst of noodles.