Gegrilde Paprikasalade met Feta
Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst paprika’s in de oven had gegrild en dus voor het eerst zo at, was ik om. Jeetje wat is dat lekker zeg. Zoveel lekkerder dan uit een pot. Die uit een pot zitten in een zuur goedje. Die gebruik ik soms ook wel hoor. Bijvoorbeeld in een van mijn favoriete soepen: Romige Paprika-Pompoensoep. Daar is het heerlijk in. Maar als je ze voor een salade gebruikt is zelf geroosterde/grilde paprika’s nou eenmaal echt beter.
Je kan de paprika’s op verschillende manieren grillen. Een manier is door de paprika op een brandend gaspit op je gasfornuis te leggen en af en toe om te draaien. De paprika’s moeten goed zwart geblakerd worden. Je kan ze ook, zo doe ik het, halveren en met de bolle kant naar boven op een bakplaat leggen. Bekleed die eerst met aluminiumfolie, scheelt schoonmaken. Zet de bakplaat onder de grill en laat ze daar zwart worden.
Deze salade is heerlijk om bij een stukje vlees te eten. Of serveer het bij de BBQ. Het maakt eigenlijk niet uit. Ik kan dit elke dag en op elk moment van de dag wel eten.
Ohja, gebruik een goede feta. Dat scheelt ook zo veel. De feta van Dodoni vind ik heerlijk. Is te koop bij oa Albert Heijn.
Ingrediënten:
- 4 paprika’s, rode, gele, oranje
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zoete balsamicoazijn
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook, geraspt of heel fijn gesneden
- 75 gram feta
- 2 eetlepels pijnboompitten
- peper en zout
Zo maak je Gegrilde Paprikasalade met Feta:
- Verwarm je oven voor op de hoogste stand en/of zet de grill aan.
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de gehalveerde paprika’s met de bolle kant naar boven erop. Zet de plaat in de oven.
- Zodra de paprika’s zwart geblakerd zijn doe je ze in een schaal en dek dat af met plasticfolie. Laat ze daar afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld trek je de velletjes en zaadlijsten eraf.
- Scheur of snij de paprika in stukken en leg in een slaschaal.
- Maak de dressing door de olijfolie met de balsamico te kloppen. Mix de gedroogde oregano en fijn geraspte knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan mooi goudbruin.
- Giet de dressing over de paprika’s, strooi de pijnboompitten erover. Verkruimel de feta daar weer overheen.
Nell Nijssen says
Hoi Tessa! Nieuw jasje voor je blog, zie ik. Mooi hoor! Alleen bij je receptenindex werkt er iets nog niet goed. Maar je bent nog volop bezig, denk ik zo. Lekker he, geroosterde paprika met feta. Ik eet ze nooit meer uit een pot. Op een zeker moment vind je die echt vies smaken.
I am Cooking with Love says
Hi Nell, ja ik ben inderdaad nog druk bezig de boel aan het aanpassen. Afgelopen maandag bij Es geweest en de boel omgegooid. Maar ja dan loopt alles nog niet soepeltjes.
Jammer dat ze die paprika’s in een pot in het zuur leggen hè? Dat vind ik ook zo jammer van mosselen. Mocht je eens een klein beetje willen en dus een bakje voorgekookte koopt zijn die ook zuur. Maar volgens mij heb ik pas ergens een blikje gezien waar ze op olie zitten. Lijkt me al beter. 😉