
Simpele gerechten voor de feestdagen
De feestdagen zijn een tijd waar je samen komt met je familie en vrienden. En wat is een betere manier om dat te doen dan met een etentje. Hoewel sommigen van ons zich als een vis in het water voelen als ze in de keuken staan, geldt dat lang niet voor iedereen. Ook al heb je niet de culinaire vaardigheden om een 5-gangen diner helemaal ‘home made’ te maken, je kan nog steeds een gezellig etentje organiseren en een geweldig feestelijke maaltijd serveren. Hier zijn een paar simpele gerechtjes die je makkelijk zelf kan maken gedurende de feestdagen.Heerlijk makkelijke hors d’oevres.
Een etentje organiseren in je eigen huis is een gezellige manier om samen te zijn met je vrienden en familie en om nieuwe recepten te presenteren. Dit zal niet altijd makkelijk zijn voor de onervaren gastheer of gastvrouw maar, maak je niet druk, je hoeft je niet helemaal uit te sloven om toch een geweldig feestdiner te organiseren. Je kan altijd nog de traditionele gerechten wat opleuken met je eigen feestelijke ideeën. Bijvoorbeeld, vervang de ‘gewone’ crudité van wortel en selderijstengels door geroosterde groenten als courgette of asperges. Groenten omwikkeld met bacon is ook populair maar misschien niet ‘chique’ genoeg voor jouw etentje. Maak het wat eleganter door de bacon fijn te snijden in kleine stukjes en blokjes Belgomelk kaas toe te voegen aan de groenten voordat je ze gaat bakken. Vergeet niet deze hapjes met een goed glas rode wijn te serveren.Eenvoudige en aantrekkelijke hoofdgerechten.
We maken ons allemaal schuldig aan te veel eten gedurende de feestdagen dus is het niet verrassend dat veel etentjes menu’s hebben met zware voorgerechten. Ga voor een hoofdgerecht wat niet te vullend is voor je gasten zodat ze zich niet propvol voelen zodra ze hun vork neerleggen. De standaard geroosterde kip of ham zijn goede keuzes, hoewel je je niet hoeft vast te pinnen op deze klassiekers. Je kan ook voor andere vleesgerechten gaan met bijvoorbeeld eend of lamsvlees. Probeer de gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn en een fruitige marinade van druiven, witte wijn en honing. Voor de vegetarische gast, zou je aan kunnen bieden een simpele, maar creatief gerecht van penne pasta met spruitjes en noten als amandelen of pecannoten.