Review: BK Bakplaat Easy Basic
Sinds kort heb ik deze bakplaat. De BK Bakplaat Easy Basic. Ik mocht hem uitproberen en kijken wat ik ervan vond. Ik kreeg hem van de webshop Fonq. Een heerlijke site met zoveel leuke spullen voor in en rond het huis. Logischerwijs kijk ik voornamelijk op de pagina van de keukenspullen en alles wat je daar kan gebruiken. Deze bakplaat leg je op 2 pitten van je fornuis. Dit kan gas zijn maar ook elektrisch, keramisch of halogeen. Je zet het vuur hoog, wacht even tot de plaat heet is en je kan eigenlijk al aan de slag. Doordat er een antiaanbaklaag op zit hoef je er niet per se olie op te doen. Maar een drupje kan geen kwaad. Als bijvoorbeeld je vlees al gemarineerd is in onder andere olie dan hoef je niets meer toe te voegen. Om te kijken of de plaat heet genoeg was om te gaan bakken, druppelde ik er wat water op. Als de druppels snel verdampten wist ik dat het heet genoeg was. Het is een makkelijke manier om te testen of de plaat heet genoeg is. Verschillende dingen heb ik erop gemaakt. Gemarineerde champignons, kipspiesjes, gamba’s en Vongole (tapijtschelpen). In een later blogpost meer over de Vongole.
Zoals je kan zien zijn de eerste champignons een stuk donkerder dan die eronder zitten. Dit doordat ik ze moest aandrukken om allemaal de plaat te laten raken.

marjan says
he super artikel. daar heb ik wat aan.
I am Cooking with Love says
Dank je, dat is fijn te horen.
Alies says
Dat klinkt handig.
Wij hebben zelf een gourmetplaat die hier een beetje op lijkt!
Fijn weekend,
Fashialies
I am Cooking with Love says
Ja dat klopt. Het enige verschil is dat jij lekker aan tafel kan blijven zitten en bakken. En met deze plaat sta je toch even in de keuken. Hoewel niet lang want het is razendsnel klaar allemaal. Kan je alsnog aan tafel en genieten. 🙂
Sass says
Het lijkt me wel iets maar kAn je er ook een simpel uitsmijtertje/omeletje op bakken?
I am Cooking with Love says
Ja hoor dat kan prima. Het voordeel is dat je er gelijk een stuk meer tegelijk kan bakken als dat nodig is.