Bitterkoekjespudding voor de Man
Het zat de Man allemaal niet mee vandaag. Hij wilde aan de auto gaan werken want het een en ander moest vervangen worden en gelukkig kan hij dat grotendeels zelf. Maar toen hij wilde beginnen ontdekte hij dat er nog meer dingen kapot waren. Teleurstelling alom. Dus gelijk bellen naar en rijden langs slopen en garages. Het schoot allemaal niet op.
Dus ik wilde iets voor hem maken waarvan ik weet dat ie dat lekker vindt: Bitterkoekjespudding. De bitterkoekjes zo los zijn al een van zijn favoriete koekjes. Als we zo’n zak in huis hebben mag hij zo’n zak helemaal alleen opeten want echt dol ben ik er niet op. 1 koekje is vaak genoeg voor mij.
Dit is wederom een receptje van Es’ Factory!
Je hebt nodig:
- 1 liter melk
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels custard
- 250 gram bitterkoekjes
- 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker)
Zo maak je het:
Verkruimel de bitterkoekjes in een ruime schaal (of puddingvorm).
Splijt het vanillestokje.
Meng, in een ruime kom, de custardpoeder en suiker door elkaar. (Mocht je vanillesuiker gebruiken dan nu ook erbij doen)
Schenk er zoveel melk bij zodat er een papje ontstaat zonder klontjes.
De rest van de melk in een pan gieten, vanille erbij doen en langzaam verwarmen tot de melk heet is, maar nog net niet kookt.
Schenk dan de custard en suiker erbij en blijf goed roeren.
Blijf roeren totdat het begint in te dikken. Zet dan het vuur lager.
Laat alles nog een minuut op laag vuur staan.
Giet de pudding over de verkruimelde bitterkoekjes.
Roer voorzichtig de pudding door de koekjes.
Dek af met een stuk vershoudfolie.
Laat de pudding afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven.
PS: de volgende keer gebruik ik meer Custardpoeder want ik vond het te dunnig. Het was meer vla dan pudding. Maar ieder zo z’n voorkeur.
[slideshow]
banketbakkerhenny says
Hallo Tessa,
Je hebt een leuke site.
Bij banketbakkerroom en/of custardpudding heb je op 1000 gr melk , 100 gr custard nodig.
Schenk dan de custard en suiker erbij en blijf goed roeren. Is betere volgorde dat je schrijft:
Schenk de hete melk bij het papje er roer door ( familie maken).
Daarna alles weer terug in de pan.
Door deze zin te veranderen kun je veel beter je schaal leeg schenken.
Groetjes Henny.
I am Cooking with Love says
Hallo Henry, sorry voor de late reactie. Op de een of andere manier kwam je bericht in de spamfolder maar ik heb je eruit gevist. 😉 Dank voor je feedback. Ik ga het aanpassen. Groetjes, Tessa