Stoofpeertjes-Yoghurtijs
Het is niet de mooiste foto van mijn stoofpeertjes-yoghurtijs maar ik moest snel zijn. Het smolt zo rap en ik wilde er persé een foto van hebben. Dus het was snel ‘klik-klak’ en weer terug de vriezer in. Ik had naast de stoofpeertjes die ik uit de Beebox had nog een zak van 1 1/2 kilo gekocht. Eindigend met een gigantische pan vol. Veel te veel voor ons tweeën. Bonuszoon heeft ook nog geholpen met opeten maar ik hield toch nog een boel over. Dus wat te doen met de rest? Stoofpeertjes-yoghurtijs maken. En dat was een goed idee. Het smaakte namelijk heerlijk.Ingrediënten:
- 500 gram stoofpeertjes, gekookt, zonder klokhuis
- 3 stoofpeertjes in blokjes
- 150 gram suiker
- 500 ml Griekse Yoghurt
- 200 ml honing
Zo maakte ik het:
- Pureer de stoofpeertjes in de keukenmachine of blender.
- Voeg de suiker toe.
- Meng de Griekse Yoghurt met de honing en vervolgens met de gepureerde stoofpeertjes.
- Leg een stuk plastic folie op het yoghurtmengsel en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
- Draai er vervolgens ijs van met je ijsmachine.
- In de laatste 10 minuten voeg je de stukjes peer toe.
- Schep het ijsmengsel in een plastic bak en laat het hard worden in de vriezer.
Hazel - Cookie Cottage says
Dat klinkt best goed!
Wat betreft je foto. Een tip is eventueel om je setting vast klaar te zetten en even ‘droog’ te oefenen hoe je het schaaltje op de foto wilt zetten. Als je dan je ijs erin schept, hoef je alleen nog maar te klikken ; )
I am Cooking with Love says
Dank je Hazel. Ja normaal doe ik dat ook maar ik was gewoon ongeduldig. En eigenlijk was het ijs al te lang uit de vriezer om schepbaar te worden, dus al een beetje (te) zacht in de bak. Had eerder moeten scheppen en fotograferen.
Maarrrrr hij smaakte wel goed! haha. 😉
Maaike says
Ooooh, dit moet lekker zijn! 🙂
Wij zijn gek op stoofpeertjes! Volgende keer maak ik ook stiekem te veel! 😉
I am Cooking with Love says
Haha, ja moet je doen. 😉