• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Salade / Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

15 juni 2018 by I am Cooking with Love

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Zoals je weet heb je citroensap in zo’n knijpflesje. Limoensap in een knijpflesje. Maar blijkbaar ook sinaasappelsap in een knijpflesje. Een tijd geleden zag ik dat liggen in de supermarkt, naast de citroen- en limoenflesjes, en heb ‘m maar gelijk meegenomen. Lang niks mee gedaan tot nu eigenlijk. Ik gebruikte het in de dressing van deze fruitsalade.

Het is voor mijn gevoel iets meer geconcentreerd dan gewoon sinaasappelsap maar voor dit sausje raad ik je aan ook wat sinaasappelrasp toe te voegen. Dat geeft een nog sterkere sinaasappelsmaak.

En verder was dit een gevalletje van, het fruit moet op. Dus ik raapte alles wat ik zag bij elkaar en maakte er deze salade van. Gebruik daarom ook wat jij hebt liggen en wat jij lekker vindt. Hier kan je niet fout mee gaan.

Ingrediënten:

  • 100 ml yoghurt
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 theelepel sinaasappelsap (en/of rasp)
  • 140 gram ananas, in stukjes (uit blik)
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 sinaasappel, geschild en tussen de vliezen in partjes gesneden
  • 140 gram kersen, ontpit en gehalveerd
  • 130 gram aardbeien, gehalveerd
  • 1 appeltje, in blokjes

Zo maak je het:

  • Meng in een schaaltje de yoghurt met de honing en het sinaasappelsap. Proef en voeg eventueel meer honing en/of sinaasappelsap of rasp toe.
  • Wanneer je het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de vliezen uit snijdt, doe je dit boven het schaaltje met de dressing zodat het vocht daarin kan vallen. Knijp wat overblijft goed uit zodat je al het sap dat vrij komt op kan vangen.
  • Meng in een ruime kom het fruit en meng de dressing erdoor.
  • Zet de schaal, afgedekt, terug in de koelkast en laat door en door koud worden.

Filed Under: Nagerecht, Salade Tagged With: fruit, honing, sinaasappel extract, yoghurt

Previous Post: « Mango Yoghurt Panna Cotta
Next Post: Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Krokante Knoflookkoekjes

Krokante Knoflookkoekjes

Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom

Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Donuts zelf maken

Donuts zelf maken

Instagram

Tessa

Lemon Curd

Lemon Curd

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025