• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Sous Vide / Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

16 juni 2018 by I am Cooking with Love

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sinds kort heb ik een nieuw speeltje. Een sous vide apparaat van het het merk Anova. Die wilde ik al vrij lang hebben maar deze keer heb ik de knoop doorgehakt en besteld. 

Het eerste wat ik erin klaar maakte was een eendenborstfilet. Die avond zou ik alleen eten en ik weet dat de Man niet zo dol is op eend. Ik had in de Anova app een recept gevonden en die aangehouden. Wat werd dat lekker!! Botermals, echt smullen. Toen ik het at bedacht ik me dat de Man dit ook zou lusten. Dus binnenkort nog maar een keer maken.

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Eendenborstfilet gekruid met five-spice.

Van alle kanten op social media kreeg ik de tip om er witte asperges in te maken. Gelijk gedaan en ja, ze werden zo smaakvol en super zacht. Ik had er nu gerookte zalm bij gedaan en een dillesausje bij gemaakt.

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • klein scheutje olijfolie
  • 50 gram yoghurt
  • 75 gram mayonaise
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1/8 theelepel zout
  • peper
  • 100 gram gerookte zalm
  • citroen in partjes

Zo maak je het:

  1. Schil de asperges en doe ze met een klein scheutje olijfolie in een vacumeerzak of druk en sluitzak. Sluit en maak luchtdicht.
  2. Kook de asperges voor 45 minuten op 88 graden.
  3. Meng voor het sausje de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Wanneer de asperges klaar zijn haal je ze uit de zak en leg ze op een bord of serveerschaal. Drapeer de zalm erover en wat van de saus. De asperges op kamertemperatuur is ook lekker.

Filed Under: Groenten, Hoofdgerecht, Lunch, Sous Vide, Vis Tagged With: asperges, citroen, dille, gerookte zalm, Sous Vide, witte asperges

Previous Post: « Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing
Next Post: Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Madeleines

Madeleines

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Mini Quiche voor 1 Persoon

Mini Quiche voor 1 Persoon

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Mini Nutella Madeleines

Mini Nutella Madeleines

Instagram

Tessa

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025