• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Kippasteitjes met Bladerdeeg

Kippasteitjes met Bladerdeeg

4 april 2014 by I am Cooking with Love

Kippasteitjes met Bladerdeeg

Kippasteitjes met Bladerdeeg

Ik heb pas zo’n empanada knijper gekocht. Elke keer als ik weer een rondje in onze super kleine Toko liep zag ik ‘m liggen maar kocht ik ‘m niet. Op een dag toch maar gedaan. Toen lag hij lang op de bar bij m’n keuken want ja ik wilde er ‘echte’ empanada’s mee maken. Kon natuurlijk weer niet kiezen tussen al die zogenaamde authentieke recepten. Dus uiteindelijk maar deze kippasteitjes gemaakt. Die ‘echte’ empanada’s gaan ook nog een keer komen hoor. Eerst maar eens een keuze maken.
 
Dit recept is eigenlijk voor grote bladerdeegpakketjes maar ja ik wilde ze op deze manier vullen. Dat betekende dus dat ik een hele berg pasteitjes had aan het eind van de rit. Op zich wel lekker hoor, zo’n voorraadje. Grootste gedeelte gaat toch (ongebakken) de vriezer in. Dus stel nou dat je een keer een feestje hebt dan is deze hoeveelheid ideaal. 
 
Ohja nog een tip, snij de kip in kleine blokjes. Ik dacht dat ik dat gedaan had maar zo’n vormpje is snel gevuld dus sneed ik achteraf de vulling nog wat kleiner. Echt vol moet je ze niet vullen want dan loopt tijdens het bakken de vulling eruit. 
 

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden.
  • 25 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 25 gram bloem
  • 2 1/2 dl kippenbouillon
  • 50 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 60 ml crème fraiche
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel witte peper
  • zout
  • 24 plakjes bladerdeeg
  • 2 eidooiers, losgeklopt

Zo maakte ik het:

    1. Smelt de boter in een pan en fruit de ui in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak een klein minuutje mee. Schep het met een schuimspaan uit de pan en hou apart.
    2. Bak de plakjes ontbijtspek zachtjes uit en haal ook die uit de pan.
    3. In het achtergebleven vet, voeg zo nodig extra boter toe, bak je de kipstukjes goudbruin.
    4. Voeg de uitjes toe en verkruimel de ontbijtspekplakjes, voeg ook die toe bij de kip.
    5. Roer op halfhoog vuur de bloem door het kipmengsel en meng het tot de bloem goed opgenomen is.
    6. Schenk al roerend langzaam de bouillon toe tot het een gebonden saus is.
    7. Doe de tijm, worcestersaus, witte peper, zout en champignons erbij en laat het zachtjes een kwartiertje sudderen. Zonder deksel. Roer af en toe.
    8. Roer als laatste de crème fraiche erdoor en proef of het nog wat zout en/of peper nodig heeft.
    9. Laat het mengsel volledig afkoelen.
    10. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    11. Ontdooi zoveel plakjes bladerdeeg als in een keer op je bakplaat kan.
    12. Druk met achterkant van de empanadapers een rondje uit het deeg. Leg het plakje bladerdeeg met de plakkerige kant naar binnen op de pers.

    1. Schep een lepeltje vulling op het deeg en klap de pers dicht.

  1. Leg de pakketjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  2. Maak met een mesje een klein gaatje bovenin het deeg zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
  3. Herhaal tot alle vulling op is.
  4. Bak ze goudbruin in ± 20 minuten.
  5. Ongebakken pasteitjes kun je prima invriezen.

Notes

De restjes bladerdeeg hoef je niet weg te gooien. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met geraspte kaas en bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.

 

Filed Under: 2014, Kipgerecht, Snack Tagged With: bladerdeeg, champignons, empanada knijper, kip, ontbijtspek, pasteitjes, snack

Previous Post: « Mini Nutella Madeleines
Next Post: Romige Groene Asperges met Pasta »

Reader Interactions

Comments

  1. Simones Kitchen says

    5 april 2014 at 10:01

    Ja zo’n empanada ding!!! Hahaha, je hebt geen idee hoe vaak ik die ook al in mijn handen heb gehad en nog niet gekocht dus… Dit ziet er wel heel lekker uit dus misschien moet ik toch maar eens zo’n dingetje aanschaffen…:)

  2. I am Cooking with Love says

    5 april 2014 at 10:03

    Ja, en dan heb je hem en doe je zoals ik. Ligt ie maanden ergens te wachten om gebruikt te worden. Haha. Maar het is wel een handig dingetje.

  3. Nell nijssen says

    5 april 2014 at 10:54

    Zo’n gevuld deegflapje is altijd lekker. Hoewel ik ze vaak alleen met groenten vul. Dippen in chilisaus!

  4. I am Cooking with Love says

    5 april 2014 at 11:22

    Ja Nell je kan helemaal los gaan met de vullingen. Alleen groenten is ook wel een goede optie. Onthouden.

  5. Martine says

    6 april 2014 at 12:24

    Ik heb zo’n ding ook een jaar of 10 in een krat gehad voordat ik hem gebruikte. Maar toen bleek het dan ook wel een handig ding. Je kunt deze hapjes ook prima gebakken invriezen.

  6. I am Cooking with Love says

    6 april 2014 at 12:26

    Ohja? Maar wordt dat bladerdeeg dan niet nattig na ontdooien? Heb het nog nooit geprobeerd eigenlijk.

  7. Archana says

    7 november 2014 at 12:52

    Hai, ik maak ook heel vaak pasteitjes. IPV de kipfilet in blokjes te snijden en te pakken kan je de kipfilet eerst koken en daarna pluizen. En vervolgens de slierten kipfilet bakken met een uitje/knoflook en de rest van de mengsels.

  8. I am Cooking with Love says

    7 november 2014 at 18:33

    Dat is ook een goed idee. Waarschijnlijk kan je dan ook meer kip in het pasteitje krijgen omdat het geen blokjes zijn maar sliertjes. Goede tip, dank je wel.

  9. Martine says

    7 november 2014 at 19:20

    Nee hoor, gaat prima. Leuk hè, krijg je na zo lang toch nog antwoord. Kwam hier toevallig weer terecht.

  10. I am Cooking with Love says

    7 november 2014 at 20:38

    Haha, gezellig dat je weer even langs kwam. 😉

Trackbacks

  1. Empanadas de pollo con chorizo (kippasteitjes met chorizo in bladerdeeg) – Bijzonder Spaans schreef:
    11 december 2015 om 12:41

    […] Het originele recept van Tessa vind je hier […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

Recensie: Wedden dat het lekker is!

Recensie: Wedden dat het lekker is!

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Review: 1000 en 1 smaken

Instagram

Tessa

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Lauwwarme salade met makreel, chorizo en appel

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025