Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side
Vanmiddag een lekkere tosti in elkaar geflanst. Het was een probeersel die prima uit pakte. Om vaker te maken dus. Een paar hete stukjes augurk erbij en je hebt een prima lunch.
Voor de Tosti nam ik:
- 2 boterhammen (wit of bruin wat je lekker vindt)
- 2 eetlepels geraspte kaas
- flinke theelepel mosterd
- 1 eetlepel crème fraiche (ik nam Blue Band Finesse voor Verrijken)
- Tosti-ijzer of koekenpan (+ boter)
Mix de kaas met de crème fraiche en mosterd door elkaar en smeer op een boterham. Leg de ander er bovenop.
Smelt wat boter in een pan en bak de tosti rustig aan beide zijden knapperig en bruin.
On the side had ik de Vurige Augurken. Wederom een receptje van Esmée. En ja ze zijn vurig. M’n neus ging gelijk lopen maar ze waren heerlijk. Ze lieten zo’n lekkere warme gloed na in m’n mond. Lekker dus en heel makkelijk te maken.
Je koopt:
- 1 grote pot zoet-zure augurken (±720 ml)
- 1 flesje tabasco
- suiker
Je laat het vocht uit de pot augurken leeg lopen en vult de pot met het flesje Tabasco. Ja het héle flesje. Vervolgens vul je de pot tot de rand met suiker.
Deksel erop en laat het een dag of 3 op je aanrecht staan. Schud elke dag even en voeg zo nodig extra suiker toe zodat alle augurken onder staan. Dit niet elke dag doen maar in het begin 1x wanneer de meeste suiker is opgelost.
Na die 3 dagen zet je de pot in de koelkast en kan je ze gaan proeven. Hot maar erg lekker!!
Met dank aan Esmée voor de augurken-foto.