Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas
Via diverse social media kanalen zag ik bij andere bloggers dat Mister Kitchen’s 7 verschillende smaken pindakaas heeft uitgebracht. En ik, als echte pindakaas-liefhebber, werd reuze nieuwsgierig.
Ze worden verkocht bij de Albert Heijn dus ging ik gelijk even kijken en natuurlijk een potje kopen. Maar ja, wel smaak als eerste te nemen. Het werd de Karamel-Zeezout versie. Eenmaal thuis er natuurlijk gelijk met een theelepeltje uit gelepeld en het eerste wat me opviel was hoe smeuïg de pindakaas is. Blijkbaar komt dat door gebruik van duurzame, ongeharde palmolie en kokosolie.
Op de site van Mister Kitchen’s vond ik dit koekjes recept. Nou ja, het werden eerder koeken. 😉
Ingrediënten:
- 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur in blokjes
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram Mister Kitchen’s karamel-zeezout pindakaas
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- grof zeezout
- handje pinda’s, grof gehakt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de boter, pindakaas en basterdsuiker luchtig. Dit kan in de standmixer of met een handmixer.
- Meng 1 voor 1 de eieren er door gevolgd door de bloem en het bakpoeder.
- Zet de kom een half uur in de vriezer.
- Schep met een ijsschep of eetlepel balletjes deeg en leg op de bakplaat. Hou wat ruimte vrij want ze lopen iets uit.
- Druk het deeg lichtjes plat met een lepel en bestrooi met gehakte pinda’s en een beetje grof zeezout.
- Bak de koekjes in 12-15 minuten tot de randen lichtbruin zijn. Laat ze op een rooster volledig afkoelen.
Ps: Dit recept maakt ongeveer 18 – 20 koekjes. Ik bakte ze in 2 sessies en zette de kom met deeg tussendoor terug in de koelkast. 12 minuten in de oven was voor mij precies genoeg.
Ria Leemans says
Hallo Tessa!
Lijkt me een heerlijk recept. Ik ga morgen gelijk boodschappen doen!
Denk je dat ik de deegballetjes ook zou kunnen en invriezen en op een later moment afbakken?
I am Cooking with Love says
Ja zeker. Een heel goed idee is dat. Dan bevroren op de bakplaat. Evt paar minuutjes langer maar dat moet je maar even zelf in de gaten houden.