Romige Groene Asperges met Pasta
Dit gerecht vonden wij, de Man en ik, lekker. We hebben het dan ook 2 keer in een week gegeten. Het was een spontaan verzonnen gerecht. Zo een die als je ‘m nog een keer maakt meestal toch nèt even anders smaakt dan die fantastische eerste keer. Althans zo gaat dat bij mij. Maar nadat de Man heel enthousiast riep: “Joh, die moet je op je blog zetten. En ik hoop dat je nog weet wat je erin gedaan hebt”. Heb ik gelijk even een notitie gemaakt. Dat was verstandig kan ik je zeggen want de 2e keer smaakte hij net zo goed als de eerste keer. Zou ik vaker moeten doen….;)
Ingrediënten:
- 1 bosje groene asperges, in circa 1 cm lange stukken gesneden. Harde onderkant verwijderd.
- 5 plakjes ontbijtspek
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Boter, zo nodig
- 200 gram crème fraiche
- 4 eetlepels slagroom
- 1/2 theelepel witte peper
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram pasta
- zout
Zo maakte ik het:
- Zet water op voor de pasta en kook volgens instructies op de verpakking.
- Bak de plakjes ontbijtspek zachtjes uit en haal uit de pan. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Fruit het uitje en de knoflook in het achtergebleven vet. Voeg zo nodig wat extra boter toe.
- Roerbak de stukjes asperges een minuut of 5 mee.
- Voeg de crème fraiche, de peper en verkruimelde stukjes ontbijtspek toe.
- Voeg ongeveer 4 eetlepels slagroom toe om de saus iets smeuïger te maken.
- Meng de geraspte Parmezaanse kaas door de saus en proef of het nog extra peper of zout nodig heeft.
- Giet de pasta af, schep op een bord met daar overheen de saus.
- Eet smakelijk.
Simones Kitchen says
O echt wel dat ik dat vaker zou moeten doen dat opschrijven. Zeker met pasta. De keren dat ik een recept volg voor pasta zijn eigenlijk nihil en soms zit er dan zo’n topper tussen en vergeet ik het dus ook altijd om op te schrijven… Nou ja, ik ga beter mijn best doen. Dit klinkt heerlijk!
I am Cooking with Love says
Ik had dat dus ook toen ik m’n gehakttosti maakte. Staat ook hier op m’n blog. Dat was zo’n verzinsel en waanzinnig lekker. Dus nog een keer gemaakt want wilde hem hier plaatsen. 2e keer werd lekker maar toch nèt een beetje anders! haha. Toen had ik het dus niet opgeschreven en moest goed in m’n geheugen graven. 😉