foodblogswap noord-afrikaanse pastasalade
Dit is het 2e recept van Miss Foodie’s Moods wat me erg lekker leek. Dus die heb ik ook maar gemaakt. En hij was inderdaad erg lekker. De piment was heel bijzonder erin en ik ben dol op pijnboompitjes. Meestal rooster ik ze in een droge pan maar nu werden ze gebakken in roomboter en dat gaf een meer volle smaak. Heerlijk.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram pasta, ongekookt (liefst grote zoals pipe rigate of penne)
- 50 gram pijnboompitjes
- 50 gram ongezouten roomboter
- 200 gram Griekse Yoghurt
- 1 teentje knoflook, geraspt of geperst
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel piment (of garam masala)
- 1 theelepel olijfolie
- 1/2 bosje platte peterselie, gehakt
- 1/2 theelepel hete paprikapoeder of chiliflakes