Teriyaki Tonijn Salade
Ik heb altijd wel blikjes tonijn in de kast staan. Lekker om een salade mee te maken of een Tuna Melt. Soms heb ik van die periodes dat ik erg vaak een blikje open trek en een smeuïg smeersel er van maak. Tien keer lekkerder dan zo’n bakje uit de winkel waar je vaak de stukjes tonijn met een vergrootglas moet zoeken.
Nu zat er in de Foodybox een flesje Teriyaki Mirin Saus van Yama. Er stond op dat het lekker was om mee te marineren of om als dipsausje te gebruiken. Als eerste dacht ik gelijk aan kippenvleugeltjes gemarineerd in dit goedje. Maar daar is (nog) niks van gekomen. Met tonijn leek het me ook lekker.
Deze tonijn salade is voor 1 persoon maar verdubbel gerust de hoeveelheden als je het voor meer mensen gaat maken. De hoeveelheid ingrediënten let niet zo nauw. Veel proeven en toevoegen wat jij lekker vindt. Zo zou je bijvoorbeeld in plaats van de sesamzaadjes fijngehakte pinda’s of cashewnoten toe kunnen voegen. Of wat reepjes paprika. Leef je uit.
Ingrediënten:
- 50 gram tonijn uit blik, uitgelekt
- 1 theelepel mayonaise
- 1 theelepel Yama Teriyaki Mirin Saus (oa verkrijgbaar bij AH)
- klein augurkje in kleine blokjes
- stukje wortel in dunne reepjes
- 1 bosuitje in ringetjes
- 1 groot blad Romaine sla
- peper
- seseamzaad
Zo maak je het:
- Meng in een kom de uitgelekte tonijn met de mayonaise en Yama Teriyaki Mirin Saus.
- Voeg de augurk, wortel en bosuitje toe.
- Meng en breng op smaak met peper.
- Lepel de tonijn op een blad Romaine sla en bestrooi met sesamzaadjes.
Ps: je kan deze tonijn salade natuurlijk ook op een broodje of toastjes serveren.