MINI QUICHE VOOR 1 PERSOON
Er zijn van die dagen dat ik alleen eet. Dan is de Man werken. Hij heeft onregelmatige diensten en dat betekend dat ik of alleen eet of alleen slaap of alleen opsta. En ik vind dat prima. Als er zich een avond voor doet dat ik dus alleen eet gaat mijn brein in overdrive om te bedenken wat ik zal gaan maken. Het liefst iets wat de Man niet zo heel erg lekker vindt want dit is mijn kans. Nu lust hij veel hoor maar ik maak hem niet echt blij met een gerecht waar veel blauwe kaas in zit of vis. Ik vind het heerlijk. Nu was er weer zo’n avond dat ik alleen zou eten en ik had nog wat bladerdeeg over. Een paar dagen ervoor had ik zo’n rol gekocht maar niet alles gebruikt. Het werd een kleine quiche voor 1 persoon zonder vis of blauwe kaas omdat ik dat gewoon niet in huis had. Wel kip en geitenkaas.
- 1 halve kipfilet in blokjes
- 3 blaadjes bladerdeeg,ontdooid
- Kipkruiden
- Knoflookpoeder
- Kwart puntpaprika in kleine blokjes
- 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 1 ei
- 2 eetlepels crème fraiche
- 30 gram zachte geitenkaas
- Peper
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de blaadjes bladerdeeg.
- Bestrooi de blokjes kipfilet met de kipkruiden en knoflookpoeder en bak ze in een pannetje goudbruin. Laat afkoelen.
- Vet een 1 persoons ovenbestendig schaaltje in met boter en beleg hem met het bladerdeeg. Prik gaatjes op de bodem. Leg de afgekoelde stukjes kip op de bodem. Verdeel er de paprikablokjes en pijnboompitjes over.
- Klop in een kommetje het ei en de crème fraiche los en meng met de geraspte kaas en peper. Giet dit over de kip en verkruimel als laatste de zachte geitenkaas erover.
- Bak in de oven in ongeveer 20 – 25 minuten gaar of totdat de bovenkant mooi goudbruin is en de vulling gestold.
heartshapedrosepetals says
Heel handig dit! Ik eet ook vaker alleen en vak maak ik dan toch iets van pasta omdat dat het makkelijkste is. Het is wel leuk om ook eens te kunnen afwisselen.
I am Cooking with Love says
Dank je. Ik vind het ook vaak lastig om een gerecht wat eigenlijk voor 4 is om te bouwen tot een gerechtje van 1. Want hoeveel gebruik ik van wat. Maar met deze quiche is dat eigenlijk best goed gelukt. En je kan zelf variëren met wat je erin stopt. Net wat je in huis hebt.