• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

29 mei 2013 by I am Cooking with Love

Broodje Warme Beenham met Honing-mosterdsaus

Broodje Warme Beenham met Honing-mosterdsaus

Er was een tijd dat ik vaak en lang in het ziekenhuis lag. Nu kom ik nog steeds regelmatig in het ziekenhuis maar ik probeer de logeerpartijtjes tot een minimum te beperken. En dat lukt me aardig….even afkloppen.

Het klinkt misschien cliché maar het ziekenhuiseten was niet echt om over naar huis te schrijven. Hoewel ik daar na mijn lange Belgische logeerpartij echt op terug ben gekomen want het eten daar spande echt de kroon. En dat ziekenhuis stond in Brussel notabene!! Culinair gezien niets van gemerkt.

Eenmaal terug in de Nederlandse ziekenhuizen was ik maar al te blij met wat ik te eten kreeg. Ik kon in ieder geval iets kiezen en dat was al heel wat.

Maar toch gingen we toentertijd regelmatig in het restaurant van het ziekenhuis wat eten. Er zijn 2 dingen die me gelijk terug brengen naar die periode.

1: De eeuwig op repeat staande cd van The Carpenters. Ik zal eerlijk toegeven dat ik de cd jaren later speciaal gekocht heb. Gaf toch wat ‘good memories’.

en

2: Broodjes warme beenham met mosterdsaus. Dat stond daar altijd op de kaart en eigenlijk bestelde ik dat elke keer weer. Vond en vind dat zo lekker.

Het is echt heel simpel om zelf te maken maar nu hoef ik niet meer naar het ziekenhuis om te genieten van zo’n heerlijk broodje. Ik maak ‘m gewoon zelf, in mijn eigen huis, in mijn eigen keuken. Smaakt toch anders….beter!

Wat heb je nodig:

  • 1 afbakbroodje of pistoletje of stuk stokbrood
  • beenham (vleeswaren)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel (of meer naar smaak) citroensap
Maak eerst het sausje door de mayonaise, mosterd, honing en citroensap met elkaar te vermengen.
Bak je afbakbroodje af volgens de voorschriften op de verpakking. Snij open en smeer wat saus op zowel de boven als onderkant.Verhit een koekenpan zonder boter en bak rustig de plakjes ham tot ze een beetje verkleuren.Beleg het broodje met de ham en giet naar wens nog wat meer saus over het vlees. Gelijk opeten want warm is hij echt het lekkerst.

Filed Under: Brood, Lunch Tagged With: beenham, brood, honing, mayonaise, mosterd, The Carpenters

Previous Post: « Mosterdsoep met Spekjes à la Els
Next Post: Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood »

Reader Interactions

Comments

  1. foodandotherfriends says

    30 mei 2013 at 17:16

    Heerlijk, een broodje beenham!
    Dat eet ik eigenlijk alleen met carnaval ;).

  2. I am Cooking with Love says

    30 mei 2013 at 18:29

    Maar dat is toch zonde eigenlijk…om zoiets lekkers tot 1x per jaar te beperken?? hahaha.

  3. foodandotherfriends says

    30 mei 2013 at 18:30

    Ja daar heb je eigenlijk wel gelijk in ja 😉

  4. I am Cooking with Love says

    30 mei 2013 at 18:32

    😀

  5. Patricia says

    29 november 2013 at 09:44

    ik ga het nu ook maken. Broodje zit in de oven. Daarna smeer ik er kruidenboter op, veldsla, warme beenham volgens het recept hierboven, honingmosterdsaus en nog wat krokant gebakken spekjes. Eet smakelijk

  6. Patricia says

    29 november 2013 at 09:46

    De honinhmosterdsaus zat trouwens al bij de ham (Coop). Je kunt het ook kant en klaar kopen bij de AH in het koelvak bij de sla.

  7. I am Cooking with Love says

    29 november 2013 at 09:58

    Nou Patricia, dat klinkt echt lekker. Jij gaat smullen zo. En ja je kan het wel kant en klaar kopen maar zelf maken is net zo makkelijk en vaak zoveel lekkerder! 😉

Trackbacks

  1. Broodje warm vlees - Geur van Maillard schreef:
    6 juni 2013 om 17:30

    […] beiden over broodje warm vlees. Goh, heb ik dat al eens zelf gemaakt? Nu kon ik alleen de bekende variant met mosterd en honing terug vinden. De andere was juist een verfrissende variatie, maar kan ik nu zo snel niet […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gruyère Kaasbroodjes

Gruyère Kaasbroodjes

Ajam Smoor van Jeff Keasberry

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Risotto Met Pompoen en Salie uit de Oven

Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Instagram

Tessa

Pizzarolls

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025