Gebakken Olijven gevuld met Feta
Ik verbaas me altijd wanneer ik jonge kinderen olijven zie eten. Die dingen vond ik vroeger zoooo vies. Maar ja ze stonden regelmatig rond borreltijd op tafel. Dan keek ik er naar en bedacht me dat die groene knikkers absoluut niet lekker konden zijn. Onmogelijk. Totdat ik een keer, ja ik weet niet waarom ik dat toen ineens zo zag, mijn moeder een paar olijfjes zag eten. En het klinkt gek maar het zag er zo smakelijk uit dat ik toch wel nieuwsgierig werd. Toch maar ééntje proeven dan. Goh, ze zijn best lekker. En sindsdien was ik om. Regelmatig haal ik een bakje knoflookolijven. Ohja, ook daar eet ik pas, echt sinds kort, ook de knoflooktenen van op. Die liet ik altijd liggen. Nee, nu niet meer ze zijn lekker. Maar goed nu heb ik dus deze gevulde en gebakken olijven gemaakt. Heerlijk borrelhapje. Het is even pielen om de vulling erin te krijgen maar uiteindelijk kreeg ik ’the hang of it’ en ging het beter en sneller. Ik gebruikte een klein theelepeltje en drukte wat kaas op de opening. Met de achterkant van het lepeltje drukte ik de kaas in de olijf. Nu gaat het makkelijker wanneer je echt van die grote olijven gebruikt. Die had ik niet. Deze kwamen uit een potje van Drossa. Dus als je ze kan vinden, neem de ‘super size’ versie.Ingrediënten:
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 50 gram feta, verkruimeld
- 20 grote groene olijven, ontpit
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 30 gram, panko of paneermeel
- olie om in te bakken
Zo maakte ik het:
- Meng de peterselie en feta met elkaar in een kommetje.
- Vul de olijven met het kaasmengsel.
- Haal de gevulde olijven door de bloem, het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
- Schenk een laagje olie van ongeveer een vingerkootje diep in een steelpannetje en bak/frituur in porties de olijven goudbruin. Maak de olie niet te heet, geen 180 graden bijvoorbeeld want dan gaat het te hard.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.