mosterdsoep met spekjes à la els
Soms heb je gewoon zin in een lekkere mosterdsoep…mèt spekjes natuurlijk. En niet te dik gebonden. Wel een beetje, maar niet te. Zo heb ik ‘m graag.
Nu bleek Els van Eetlust! een lekkere variant op haar blog te hebben staan. Niet te veel bloem erin want ‘het is geen snert’, aldus Els. 🙂
Het soepje is zo gemaakt want de meeste ingrediënten zal je vast wel standaard in huis hebben. Hij is lekker als lunchgerecht met een broodje erbij of als voorgerecht. Wat je wilt.
Wat heb je nodig:
- 1 kleine ui
- 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde
- 1 liter kippenbouillon
- 125 ml room
- 1 glas droge witte wijn
- 4 eetlepels pittige mosterd (of zoals ik deed, 2 lepels gladde mosterd bijv Kuhne en 2 eetlepels grove mosterd zoals Pommery, zie foto)
- 25 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 150 gram spekblokjes
Nell Nijssen says
Jaaah, lekker, mosterdsoep!! Vooral niet te dik, niet te zwaar, maar luchtig en licht zurig.
I am Cooking with Love says
Precies!