No-Bake Sinterklaas Monchoutaart
En ik had nog zo gezegd bij de laatste post dat ik weer ’terug’ was en dat er weer recepten zouden komen. Wat volgde er, weer een lange stilte. Ik moet dat soort dingen ook niet beloven haha. Maar goed, de reden van deze stille periode was dat ik in eens opgescheept zat met een bacteriële huidinfectie. Natuurlijk aan mijn rechter hand/pols/onderarm waardoor ik letterlijk onthand was. Wat een pijn deed dat zeg. Het is nog steeds niet over hoor maar al een heel stuk beter dan zeg een kleine 2 weken geleden. De Man en ik zaten wéér bij de SEH en ik ging na een aantal uren met antibiotica, die ik gelukkig oraal in kon nemen, weer naar huis. Altijd prettiger dan met een infuus tig weken opgenomen te worden wat eerst de optie was.
De dagen daarna werd ik fantastisch verzorgd door de Man. Van pillen uit de stripjes drukken, de emmer omspoelen na het overgeven tot met de tuinstoel in de douche zittend mij en mijn haren wassen en soppen. Ik kan en kon me geen betere verpleger wensen.
Vandaag is eigenlijk voor het eerst dat ik praktisch de hele dag in de huiskamer op de bank zit in plaats van in bed liggen en slapen. Grote stap vooruit en het voelt fijn. Wat minder fijn voelt is het feit dat ik mijn rechterhand nog steeds niet volledig kan gebruiken waardoor ik dus niet kan koken. Ik merk dat ik dat behoorlijk mis ondertussen. Ik moet nog even geduld hebben.
Maar onlangs was de Man jarig en ook al wil hij er niks aan doen had ik toch een taartje gemaakt. Een Sinterklaas-achtig taartje zodat ik ‘m ook met jullie kon delen. Ik had het voor het eerst bij Marina geproefd en vond ‘m heerlijk. Het is haar recept. Wat ik er oa zo fijn aan vind is het ‘no-bake’ gedeelte. Er kan dus niks fout gaan in de oven wat bij mij met brownies nog wel eens gebeurt. Je kan hem een avond van te voren maken en bijvoorbeeld de volgende dag versieren of vroeg op de dag maken en er ’s avonds lekker van genieten.
Ingrediënten:
- 250 gram kruidnootjes
- 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 200 gram Monchou, de zilveren verpakking op kamertemperatuur.
- 250 gram slagroom
- 1 zakje Klop-Fix van Dr. Oetker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 zakjes truffel chocolade kruidnootjes
Extra:
- Springvorm van 24 cm doorsnede bekleed met bakpapier
Zo maak je het:
- Doe kruidnootjes in een keukenmachine en maal fijn. Of stop ze in een plastic druk en sluitzakjes en sla ze met bijvoorbeeld een deegroller fijn.
- Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur en voeg de verkruimelde kruidnootjes toe en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde springvorm en druk goed aan. Doe dit met behulp van de achterkant van een lepel.
- Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
- Meng in een kom de Monchou, basterdsuiker, 4 eetlepels van de slagroom met een (hand)mixer door elkaar.
- Klop de rest van de slagroom samen met de vanillesuiker en zakje Klop-Fix in een andere kom lobbig.
- Meng het Monchoumengsel met de lobbige slagroom tot één geheel.
- Verdeel het Monchou-slagroommengsel over de bodem en strijk glad met de achterkant van een lepel of spatel.
- Zet de taart weer terug in de koelkast en laat opstijven.
- Versier de taart met de truffel chocolade kruidnootjes en eventueel andere Sinterklaas lekkernijen.
- Snijd de taart aan en geniet.
Lianne says
Ziet er heerlijk uit, die chocoalde truffelkruidnoten zien er zo lekker uit! 🙂
I am Cooking with Love says
Dank je Lianne!
Nell Nijssen says
Super Tessa, dat je je weer wat beter voelt. En no-bake is ook voor mij ideaal. Ik win met vlag en wimpel de titel “bakkluns” van het jaar.
Margriet says
Allereerst fijn dat het weer wat beter gaat en Frank nog gefeliciteerd ?
En wat een heerlijk taartidee weer.
I am Cooking with Love says
Hey Margriet, ja dank je wel. Ben het niet helemaal lekker functioneren nu wel weer zat hoor. Heb weer zin om gebraden kippetjes te maken enzo. Haha. Binnenkort weer. X
I am Cooking with Love says
Dank je Nell!! Het is voor mij ook elke keer een verrassing hoe een baksel de oven uit komt. Haha.
José says
Hey lieverd, volgend jaar( jaja, duurt nog ff) ga ik deze maken, dan heb ik namelijk 40 jaar diabetes en dat ga ik het echt heel groots vieren, dus bewaar het recept en dit jaar moet ik ff overslaan, ik wil echt die 8 kilo er nog af hebben! Nog gefeliciteerd met jouw lieve Frank en wat hebben wij toch geweldige verplegers en mantelzorgers hé!!
Martine (Duizenden1dag) says
Wat een pech Tessa. Beterschap! Fijn dat je in elk geval thuis uit mag zieken en dat je zo’n lieve verpleger hebt.
I am Cooking with Love says
Dank je Martine. Ja super fijn zo’n verpleger aan huis. ?