Pompoenpuree maken in de Snelkookpan
Door lieve lezers werd ik er op gewezen dat het wel erg stil op mijn blog was en ze me misten. Zo lief. Ik had even geen inspiratie en/of zin om recepten uit te werken. Recepten die wel al gemaakt waren hoor. Dus die gaan nog komen.
Gevallen
Daar komt nog bij dat ik ruim 2 weken geleden buiten op straat gevallen ben. Op mijn gezicht. Blauw oog, geschaafde knieën en een pijnlijke linker hand/arm want die ving de klap op volgens mij. Ik was ’s avonds op weg naar een verjaardag en bij het op de stoep stappen heb ik denk ik mijn voet niet hoog genoeg opgetild en toen ging ik. Het grappige is dat direct na de val ik ging zitten en het me opviel dat ik erg weinig pijn had. Totdat ik op ging staan! Pijnlijke knieën, bloedende wang, bril kapot. Toestand. Toen wist ik dat dit wèl een pijnlijke bedoeling zou gaan worden. In ieder geval een zeer stijve bedoeling.
Die avond zaten de Man en ik bij de SEH want gezien het feit dat ik bloedverdunners slik en op mijn hoofd ben gevallen moet je dat even doorgeven. Dus naar het ziekenhuis gebeld, alles uitgelegd en gevraagd of ik moet komen of niet. Liever wel.
Daar werd een scan van mijn hoofd en hand gemaakt en gelukkig was er niks geks op te zien. Aan het eind van mijn bezoek bood de arts een bedje aan zodat ik een nachtje kon overnachten als ik dat wilde maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Er gaat toch niks boven je eigen bedje?
Mijn blauwe oog is weer bijgetrokken, net als mijn knieën. Mijn linkerhand/arm is nog wel een beetje pijnlijk maar dat houden ze in de gaten.
Ondertussen is het pompoenen seizoen volop aan de gang en komt het ene recept na de ander online voorbij. Zowel hartige als zoete recepten. Zelf heb ik nog nooit iets zoets gebakken met pompoen maar dat ga ik tzt denk ik wel eens proberen.
Maar wil je nu aan de slag met het vruchtvlees dan moet je de pompoen eerst lang in de oven roosteren. Ik heb daar eerder een blogpost over geschreven en die kan je hier vinden. Maar het kan allemaal veel sneller. Namelijk met de snelkookpan. Ik vond het een ideale manier om snel de pompoen te garen. Ik ga het zeker vaker op deze manier doen.
Mocht de pompoen nou niet precies passen dan kan je hem ook in stukken snijden en dan in de pan leggen.
Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 250 ml water
- snelkookpan
Zo maak je het:
- Zet het roostertje wat bij de snelkookpan zit in de pan en leg de pompoen er op.
- Schenk het water erbij en doe de deksel op de snelkookpan.
- Zet het ventiel op stand 2 en breng onder druk. Eenmaal op druk zet je het vuur heel laag en laat je het 12 minuten koken.
- Daarna zet je het vuur uit en laat je de druk natuurlijk af nemen.
- Haal de pompoen uit de pan en laat hem even afkoelen of totdat je je vingers niet verbrand wanneer je hem aanraakt.
- Snij de pompoen doormidden en haal de zaden eruit. Verwijder de schil en doe het pompoenvlees in een keukenmachine en pureer. Dit kan ook met je staafmixer. Voeg zo nodig 1 eetlepel, niet te veel, water toe.
- Gebruik direct of doe het in een diepvrieszakje of -bakje en bewaar in de vriezer.
Ps: mocht de pompoen te hoog zijn haal dan de steel er af voordat je hem in de pan doet.
Hannie De Wilde says
Gelukkig dat ik weer wat hoor van je!ook al tegen je mannetje gezegd dat ik je miste! Mijn kleindochter doet voor haar studieprojekt met een paar meiden ook elke keer makkelijke en goedkope gerechtjes erop zetten. Het heet:
http://www.foodforstudents Rowenna haar recepten staan er ook tussen! Nou fijn dat je er weer bent. Hannie van de info balie !
I am Cooking with Love says
Hallo Hannie, dank je voor je berichtje. Ik heb net even naar de site van je kleindochter gekeken, mooie meid trouwens, en het ziet er goed uit hoor. Leuk dat ze met z’n allen dit opgezet hebben. Leuke recepten en mooie foto’s.
Groetjes, Tessa
PJ says
Auw! Hopelijk snel weer de oude <3.
I am Cooking with Love says
Het gaat al een stuk beter gelukkig. Nog heel even en het is weer normaal! x
Mirjam says
Die pompoen sla ik over. Brrr.
Wel goed te lezen dat het weer wat beter gaat.
I am Cooking with Love says
Hahaha, laat ‘m dan maar in de winkel!
Martine (Duizenden1dag) says
Balen zeg zo’n val! Gelukkig liep het nog een soort van goed af, maar evengoed toch heel vervelend. Enne herkenbaar hier, even geen inspiratie. Ik schrijf al maanden bijna alleen maar verslagjes van vakanties enzo en van recepten posten komt het maar niet.
I am Cooking with Love says
Ja, soms heb je van die periodes dat het gewoon even niet wil. En dan moet je het eigenlijk niet forceren vind ik. De zin komt wel weer en dan ga je weer los. 😉
Martine (Duizenden1dag) says
Helemaal mee eens. Zo werkt dat bij mij ook.
Jet Spaan says
Blij dat je goed herstelt van je val! Maak een pannetje Soto ajam: lekker met dit koude weer en vol gezonde dingen om snel op te knappen?
I am Cooking with Love says
Dank je wel. Een pannetje Soto ajam klinkt als een heel goed idee. Daar heb ik nu wel trek in!!