• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Mini Nutella Madeleines

Mini Nutella Madeleines

31 maart 2014 by I am Cooking with Love

Mini Nutella Madeleines

Mini Nutella Madeleines

Lang geleden heb ik eens Crèpes met Nutella gegeten. In Florence, daardoor smaakten ze nog lekkerder natuurlijk. Het heeft indruk gemaakt want ik zie het nog voor me. Nu weet ik niet meer of ik daarvoor ook al Nutella at maar sindsdien heb ik in ieder geval altijd wel een pot in huis. En zo af en toe kan ik het niet laten om er een theelepeltje uit te snoepen. 
 
Dus toen ik op Facebook een foto van Nutella Madeleines voorbij zag komen moesten die gemaakt worden. Ik maakte er weer een mini versie van want ik heb nou eenmaal alleen mini vormen. Straks als mijn nieuwe, grote, oven er is kan ik normaal formaat vormen gaan kopen. 
 
Maar goed de Madeleines op de foto zagen er zo mooi en lekker uit, Nutella-bruin. Ik volgde hun recept maar zo mooi bruin werden ze bij mij niet. Volgens mij hadden ze meer Nutella in het beslag gedaan dan vermeld was. Ze smaakten er niet minder om. 
  
Hou wel rekening met extra wachttijd aangezien het beslag een uur in koelkast moet staan. Dit om een mooier en boller buikje te krijgen. Op de Madeleines dan hè, die van ons komt van zelf wel. 😉
 

Ingrediënten:

  • 15 gram Nutella plus extra voor in de vormpjes
  • 2 grote eieren
  • 125 gram zachte boter plus extra om in te vetten
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 koffielepel bakpoeder

Zo maakte ik het:

  1. Mix de eieren en de boter tot het een witte massa is.
  2. Voeg geleidelijk de bloem, suiker, melk, bakpoeder en 15 gram (1 eetlepel) Nutella toe.
  3. Leg een stuk plasticfolie op het beslag en zet de kom minimaal een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Vet de bakvormpjes in en schep een klein beetje Nutella in de holte. Schep daar bovenop beslag. Ongeveer een eetlepel.
  6. Bak ze in 11-13 minuten af.
  7. Haal ze direct uit de vorm en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
 

Filed Under: 2014, Zoet Tagged With: madeleines, mini, Nutella

Previous Post: « Gebakken Olijven gevuld met Feta
Next Post: Kippasteitjes met Bladerdeeg »

Reader Interactions

Comments

  1. Randa says

    1 april 2014 at 16:40

    Oehh nom nom nom, ziet er zeker lekker uit!

  2. I am Cooking with Love says

    1 april 2014 at 16:41

    🙂 Dank je wel.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Instagram

Tessa

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025