Chocolade Drop Toffee Zelf Maken
Als je van Chokotoff’s houdt dan hou je hier van. Het deed me er zo aan denken. Alleen heeft mijn versie een heel lichte dropsmaak erbij. In mijn optiek, als die-hard drop liefhebber, een te lichte smaak maar de Man vond het precies goed. Je proeft in de verte iets ‘droppigs’. Het gekke is wel dat voor mijn gevoel de ene iets sterker naar drop smaakte dan de ander. Typisch maar maakte verder niet uit want ze gingen net zo hard op.
Ik heb even geleden een pakket besteld met daarin verschillende drop producten om mee te koken. Dropsiroop in zoet en zout smaak. Drop poeder waarvan 1 een rauwe versie was. Op een site vond ik dit recept en gelijk ging ik aan de slag. Hield me netjes aan de voorgeschreven temperatuur voor de drop-caramel. Nou, dat werden uiteindelijk echt kiezen-brekers. Eenmaal in je mond werd het wel zachter maar je kon zo’n blokje amper doorbijten. Bovendien had ik te grote vormen gebruikt.
Nieuwe poging. Deze keer bonbonvormpjes van de Ikea gebruikt èn de temperatuur voor de caramel wat bijgesteld. Resultaat, super chewy toffee’s met een zéér hoog door eet gehalte. Heerlijk.
Ingrediënten:
- 120 gram suiker
- 100 ml slagroom
- 50 gram zoete dropsiroop
- snufje zeezout
- 100 gram pure chocolade
- Rauwe en/of Fijne droppoeder als garnering
- Extra: suikerthermometer
Zo maak je het:
- Doe de suiker, slagroom, dropsiroop en zout in een pannetje. Verwarm het rustig tot een temperatuur van 115 graden.
- Verdeel het mengsel snel over de bonbonvormpjes en laat het in 3 à 4 uur hard worden. Ik zette de vormen in de koelkast. Wellicht is het vanwege de kou al eerder hard. Check dat even.
- Doe 2/3 van de chocolade in een magnetron bestendig schaaltje en verwarm in gedeeltes van 20 seconden in de magnetron. Roer tussendoor tot het 45-50 graden is.
- Haal het schaaltje uit de magnetron en doe de rest van de chocola erbij en laat het al roerende smelten tot het 28-29 graden is.
- Verwarm het vervolgens in misschien 5 seconden, wellicht nog een keer 5 seconden maar wees voorzichtig, tot 31-32 graden.
- Haal daarna één voor één met een vork een caramel snoepje door de chocola. Tik de vork met daarop het snoepje tegen de rand van het schaaltje om overtollige chocolade af te schudden. Leg vervolgens op bakpapier, bestrooi met wat rauwe of fijne droppoeder en laat helemaal hard en droog worden.
Bron: Liquorice.nu