• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Foodblogswap – Vierkante Kokosmakronen

Foodblogswap – Vierkante Kokosmakronen

23 april 2013 by I am Cooking with Love

Foodblogswap - Vierkante Kokosmakronen

Foodblogswap – vierkante kokosmakronen

Sinds kort is er de Foodblogswap gelanceerd. Dat houdt in dat Foodbloggers recepten maken van elkaars blog en daarover op hun eigen blog vertellen. Dit is al de 2e keer dat dat gedaan wordt en deze keer doe ik ook mee. Het blog van Maaikyz iCook werd aan mij toegewezen. En Anouk van Foodiesign mag iets van mijn blog maken. Ik ben zooo benieuwd.

Maar goed, ik ging neuzen op het blog van Maaike en man, wat heeft zij veel gemaakt. Het een nog lekkerder dan het ander. Ik kon erg moeilijk kiezen vandaar dat ik een paar recepten hebt gemaakt en heb uiteindelijk deze gekozen om te plaatsen. Hoewel ik denk dat ik een van de andere binnenkort toch ook maar plaats…waarom niet hè?

De reden dat ik voor de kokosmakronen heb gekozen is uit puur jeugdsentiment. Ik had al eens eerder kokosmakronen gemaakt en geplaatst. Maar die waren voor het Foodblogevent. Je hebt ook nog de Foodswap. Ach het houdt ons Foodbloggers van de straat. Wat deze kokosmakronen van Maaike nu anders maakten dan die ik al gemaakt had was….ouwel. Je weet wel dat eetbare papier op de bodem van het koekje. Dat vond ik zooo lekker. Dat bleef dan zo aan je tong plakken als je een hap nam. Een koekje dat van buiten licht krokant was en vanbinnen zacht. Heerlijk. En datzelfde gevoel kwam weer naar boven toen ik een hapje uit de eerste kokosmakroon, warm en vers uit de oven, nam.

Wat heb je nodig om ze te maken:

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 150 gram gedroogde kokosrasp
  • 25 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 7 velletjes ouwel, door midden geknipt (Jamin, snoepafdeling supermarkt)
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat ( als je twee bakplaten hebt kun je ze allebei gebruiken).

Leg de velletjes ouwel op de bakplaat.

Doe de eieren samen met de suiker en een snufje zout in een kom en mix het 5 minuten met een mixer.

Schep de geraspte kokos en de bloem luchtig door het eimengsel met een spatel.

Schep het kokosmengsel op de velletjes ouwel en verdeel eventueel met een plastic lepeltje (plakt minder).

Bak de kokosmakronen in de voorverwarmde oven in ongeveer 17 minuten gaar.

Haal de kokosmakronen uit de oven, schep ze van de bakplaat en leg ze op een rooster en laat ze daar afkoelen.

Filed Under: Zoet Tagged With: kokos, ouwel

Previous Post: « Lemon Curd
Next Post: Gehakt-Tosti »

Reader Interactions

Comments

  1. Maaike says

    23 april 2013 at 11:18

    Wat leuk!! 🙂

    Lekker hè, dat eetbare papier! 😉

    Ben benieuwd wat je nog meer hebt gemaakt…. 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    23 april 2013 at 11:28

    Ja heerlijk. Heb natuurlijk nu nog een berg ouwel over dus ik zal ze tzt nog een keer moeten maken! Vervelend! hahaha.
    Ik heb nog die lasagne met paprika en chorizo gemaakt. Was erg lekker. Dol op die smaken en de volgende dag nog lekkerder maar er kwam zoveel vocht vrij na het bakken dat het niet te fotograferen was.

    Ja en nog iets…zoets weer. Dat ga ik wel nog plaatsen. 😉

    Ik laat je wel weten wanneer ik ‘m geplaatst heb.

  3. Maaike says

    23 april 2013 at 12:50

    Hahaha, echt heeeeel vervelend! 😉

    Hè, wat jammer dat de lasagne te vochtig was…. 🙁 Maar fijn dat ie wel smaakte!

    Ik hou je blog in de gaten! 🙂

Trackbacks

  1. Foodblogswap – Repen zonder lulkoek | Maaikyz iCook schreef:
    23 april 2013 om 14:10

    […] een swap….). Tessa, van de leuke blog I am Cooking with Love (leuke naam hè!?) maakte de vierkante kokosmakronen met ouwel! Zooo […]

  2. Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello - I am Cooking with Love schreef:
    16 mei 2013 om 11:25

    […] voor de Foodblogswap zag ik zoveel lekkers dat ik moeilijk kon kiezen. Het werd uiteindelijk de Vierkante Kokosmakronen maar dit toetje leek me ook lekker. Vooral met dat ‘vleugje’ Limoncello erin wat […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Mini Stroopwafel S'mores

Mini Stroopwafel S’mores

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Pittige Knoflookboter Recept

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Instagram

Tessa

Kaas Rode Pesto Vlinders

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025